Eerste beeld Olivia Colman als Koningin Elizabeth II in The Crown vrijgegeven

De 44-jarige Olivia Colman zal in de voetstappen treden van actrice Claire Foye.

image
Netflix

Netflix heeft het eerste beeld van Olivia Colman als Queen Elizabeth II in het nieuwe seizoen van The Crown vrijgegeven. Peter Morgan, de producent van de hit-serie, kondigde in oktober vorig jaar aan dat de actrice in de voetstappen van Claire Foy zal treden.

Treffende gelijkenis

Netflix begon de week goed en plaatste een eerste beeld op Twitter van de Britse actrice Olivia Colman (44), bekend om haar rollen in The Iron Lady en The Lobster, die de rol van Queen Elizabeth II op zich zal nemen. In de foto zie je Olivia als koningin Elizabeth II, al thee drinkend aan de ontbijttafel. Alles lijkt te kloppen; het typerende kapsel, haar favoriete parels en roze pak. Andere castleden zijn nog niet te zien.

Duurste televisieserie ooit

De show die tot nu toe maar liefst 26 Emmy-nominaties ontving, is overigens ook de duurste televisieserie ooit gemaakt. De productiekosten van het eerste seizoen waren honderd miljoen dollar, omgerekend zo'n 85 miljoen euro.

Olivia ColmanGetty Images

Nog even wachten

De cast van de aankomende twee seizoenen bestaat uit Tobias Menzies als de echtgenoot van koningin Elizabeth, prins Philip; Helena Bonham Carter als de zus, prinses Margaret en Ben Daniels als Antony Armstrong-Jone, Margaret's echtgenoot. Wie de jonge prins Charles zal spelen is nog onbekend. De resultaten van de opnames zullen in 2019 te zien zijn op Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV