Net als in het boek: de beste boekverfilmingen van 2018

Van 'Het leven is vurrukkulluk' tot 'Mary Queen of Scots': dit zijn de beste boekenverfilmingen van 2018.

beste-boekverfilmingen-van-2018
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

2018 wordt het jaar van de boekverfilmingen. Of je de boeken nu hebt gelezen of niet – deze films wil je zien.

Beetje Nederlands

In eigen land kijken we reikhalzend uit naar Het leven is vurrukkulluk, de verfilming van de sixties klassieker van Remco Campert waarin twee vrienden, Boelie en Mees, verliefd worden op hetzelfde meisje, Panda, en terechtkomen in een wereld van vrije liefde en marihuana. Hoofdrollen zijn voor Géza Weisz (zoon van de regisseur Frans Weisz), Reinout Scholten van Aschat en Romy Louise Lauwers.

Een beetje Nederlands (want met Michiel Huisman) is The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society naar de bestseller van Mary Ann Shaffer. Lily James speelt een journalist die in de Tweede Wereldoorlog een brief krijgt van een bewoner van Guernsey (enter Michiel, ever so handsome) over een excentrieke leesclub op het eiland. Na een paar brieven over en weer besluit ze naar het eiland te reizen om een boek over de leesclub te schrijven. (Enter romance.)

Steractrices

Ergens in 2018 verschijnt ook de verfilming van Where’d You Go, Bernadette, het geweldige en grappige boek van Maria Semple over Bernadette, de moeder van vijftienjarige Bee, die vermist raakt tijdens een familietrip naar Antarctica. Als Bee alles op alles zet om haar moeder te vinden, stuit ze op onvermoede geheimen. Regie is van Richard (Boyhood) Linklater, Bernadette wordt gespeeld door Cate Blanchett.

En dan is er nog Bel Canto, naar de bestseller van Ann Patchett uit 2008. Een beroemde Amerikaanse sopraan (Julianne Moore) reist naar een dictatoriaal land in Zuid-Amerika om te zingen op het privéfeestje van een rijke Japanse zakenman. Het feestje neemt angstaanjagende vormen aan wanneer guerilla’s de villa kapen en vrijlating van een paar strijdmakkers eisen. Een maandenlange gijzeling volgt waarin de terroristen en gijzelaars het met elkaar moeten zien te rooien. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Lima-crisis uit 1996-1997, waarbij Peruaanse rebellen maandenlang honderden hooggeplaatste diplomaten en relaties in gijzeling hielden op de Japanse ambassade in Lima. Dat liep slechts ten dele goed af…

Biopic-jaar

2018 wordt ook het jaar van de biopics. Het leven van Colette wordt verfilmd, met Keira Knightley als de garçonne van de Franse literatuur die de boeken in ging als een van de eerste feministen die al seksueel bevrijd was toen vrouwen nog de barricaden op gingen voor het stemrecht. Twee koninginnendrama’s staan op stapel: Margot Robbie speelt ergens dit jaar de titelrol in Mary Queen of Scots en Emma Stone speelt de Britse Queen Anne in The Favourite. Eind 2018 komt eindelijk de biopic van Freddy Mercury uit, uiteraard genaamd Bohemian Rhapsody – want de Queen-ster heeft de term bohemien uitgevonden en verbeterd. En dan wordt gefluisterd dat Netflix komt met Blonde, een biopic van Marilyn Monroe. Want nee, van Marilyn krijgen we nooit genoeg.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV