Oprah Winfrey gaf krachtige speech tijdens Golden Globes 2018

Oprah Winfrey's dankspeech voor haar Cecil B. DeMille Award tijdens de Golden Globes is episch.

Dat de vijfenzeventigste Golden Globes awardsshow in het teken stond van #MeToo kan je niet ontgaan zijn. In aanloop naar de avond meldden gasten al dat ze uit solidariteit in het zwart zouden verschijnen. Daarbij kwam dat veel acteurs, actrices en regisseurs hun steun aan het initiatief Time's Up betuigden door een badge te dragen. Ook in de speeches van presentator Seth Meyers werd uitgewijd over misbruikers zoals Harvey Weinstein. Al gaven veel winnaars van de gouden beeldjes een positieve draai aan de gebeurtenissen. Zo sprak Nicole Kidman 'Power to the women!', maar de meest impactvolle speech kwam van Oprah Winfrey.

Nieuwe dag

'Ik ben ontzettend trots op en geïnspireerd door alle vrouwen die zich sterk genoeg voelden om zich uit te spreken en hun persoonlijke verhalen te delen,' vertelt Oprah Winfrey op het podium als ze de Cecil B. DeMille oeuvreprijs in ontvangst neemt, uitgereikt door Reese Witherspoon. Negen minuten lang kijkt het publiek ademloos naar Oprah, terwijl ze niet alleen bedankt voor de prijs, maar ook uitlegt dat we een nieuwe tijd ingaan. 'Ik wil dat alle meiden die kijken weten dat er een nieuwe dag is aangebroken,' eindigt de presentatrice haar speech die nu al 'onvergetelijk' wordt genoemd en misschien wel de beste acceptatiespeech aller tijden is. De gehele speech zie je hierboven, de transcriptie van de speech vind je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV