Documentaire over onstuimige liefdesleven van prinses Margaret in de maak

Photograph, White, Black-and-white, Portrait, Headgear, Retro style, Monochrome photography, Stock photography, Vintage clothing, Smile,
Getty Images

Vergeet de spraakmakende verhalen rond Sarah Ferguson of prins Harry die het nieuws haalde omdat hij te vaak te bloemetjes zou buiten zetten; de Britse royal die in haar jongere jaren de roddelpers het meest amuseerde was ongetwijfeld prinses Margaret. De Britse televisiezender BBC heeft nu plannen om een documentaire te maken over het leven van de jongere zus van de Britse koningin Elizabeth II.

Diep respect voor traditie

De BBC is van plan het privéleven van prinses Margaret te ontleden in een tweedelige documentaire. De aanleiding daarvan zou de populaire Netflix-serie The Crown zijn, waarin het leven van prinses Margaret opeens veel aandacht krijgt. 'We focussen op prinses Margaret, wiens leven de sociale en seksuele revolutie weerspiegelden en Groot-Brittannië in de 20e eeuw heeft getransformeerd. Het persoonlijke verhaal dat we gaan vertellen onthult hoe prinses Margaret de rebellerende kracht van moderniteit en diep respect voor traditie combineerde,' aldus de BBC.

Prinses Margaret en Koning Elizabeth II in 1992 op Kerstdag in Sandringham
Getty Images

Onstuimig liefdesleven

Prinses Margaret, die in 2002 overleed, was een royal die veel stof deed opwaaien. Zo had ze als jonge vrouw een geheime relatie met de getrouwde Royal Air Force-officier Peter Townsend en was zij de eerste royal die in 400 jaar met een burger trouwde; ze stapte in het huwelijksbootje met fotograaf Antony Armstrong-Jones (beter bekend als Lord Snowdon, red.) in 1960. Een onstuimige relatie die na achttien jaar werd verbroken door aanhoudende geruchten van affaires aan beide kanten.

Prinses Margaret (1930 - 2002) met Lord Snowdon en Viscount Linley in Kensington Palace kort na de geboorte van haar dochter Lady Sarah Armstrong-Jones in 1964.
Getty Images

Interviews met jeugdvrienden

Margarets turbulente leven werd al onder de loep gelegd in de Netflix-hitserie The Crown. Daar speelde actrice Vanessa Kirby de prinses in haar jonge jaren tijdens de twee eerste seizoenen van de serie. Actrice Helena Bonham Carter vertolkt de rol van Margaret in het derde seizoen van de serie dat in 2019 te zien zal zijn. De verwachte BBC-documentaire zal bestaan uit interviews met kennissen en jeugdvrienden van prinses Margaret. Dit met onder andere Lady Anne Glanconner, de hofdame van de prinses en Basil Charles, de voormalige eigenaar van Basil's Bar in Mustique, de favoriete vakantieplek van de prinses. Basis Charles vertelt aan de BBC: 'Ze was een voorloper, ze was een beetje een rebel. Ze wilde het [koninklijke] leven hebben, maar ze wilde ook een normaal leven leiden.' De documentaire zal dit najaar exclusief te zien zijn op de BBC.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV