Nicole Kidman is binnenkort te zien in film over MeToo-schandaal

Ook Margot Robbie en Charlize Theron zijn on board.

nicole-kidman-film-fox-news-metoo
Getty Images

Er is een film in de maak over de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Fox News' oud-directeur Roger Ailes, die in 2016 ontslag nam. Het MeToo-schandaal trok veel media-aandacht en wordt nu verfilmd. Nicole Kidman, Margot Robbie en Charlize Theron krijgen een rol in de nieuwe film, geregisseerd door Emmy-winnaar Jay Roach.

Fox News

In de film staat het schandaal rondom Ailes centraal, die naar verluidt meerdere vrouwelijke producers en presentatoren seksueel heeft misbruikt. Eigenaar van Fox News, Rupert Murdoch, werd na Ailes' ontslag gedwongen in te vallen als directeur van de Amerikaanse televisiezender. Het was één van de eerste schandalen waarbij vrouwen zich openlijk durfden uit te spreken over seksuele intimidatie op de werkvloer, wat onder meer leidde tot de recente #MeToo-beweging.

Fair and Balanced

Volgens Digital Spy gaat Nicole Kidman de rol van Gretchen Carlson vertolken en Charlize Theron die van Megyn Kelly, twee Fox News-presentatrices die de zender verlieten nadat ze de seksuele intimidatie openbaar maakten. De voorlopige titel van de film zou Fair and Balanced zijn, een slogan die Fox News gebruikte tot 2017.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV