Disney deelt eerste foto van Liu Yifei als Mulan in de gelijknamige verfilming

De productie voor de film is inmiddels van start gegaan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Na Cinderella met Lily James als Assepoester en Beauty and the Beast met Emma Watson als Belle, is Mulan de volgende Disney-film die wordt verfilmd. Op social media deelt de filmproducent een eerste foto van actrice Liu Yifei als de heldfhaftige Mulan.

Acteercarrière

Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat de dertigjarige Liu Yifei, een Chinese actrice en model, de hoofdrol in de verfilming vervult. Ze is gedeeltelijk – van haar tiende tot haar vijftiende – in New York opgegroeid en spreekt daarom vloeiend Engels. Na haar terugkomst in China in 2002 studeerde ze tot 2006 aan de Beijing Film Academy. Ze speelde al eerder in films, maar dit waren voornamelijk Aziatische producties. Mulan is dan ook haar eerste, grote Amerikaanse film.

Diversiteit

Met de aankondiging van Yifei als Mulan zet Disney stappen in de goede richting wat betreft diversiteit in Hollywood. Veel producenten werden er onlangs van beschuldigd witte acteurs en actrices te casten voor Aziatische rollen. Onder andere de films The Great Wall met Matt Damon, van wie de rol voor een Aziatische acteur bedoeld zou zijn, en de verfilming van de Japanse anime Ghost in de Shell, met Scarlett Johansson, kregen veel kritiek.

Mulan

Het verhaal Mulan gaat over een jonge Chinese vrouw die zichzelf verkleed als man en de plaats van haar vader inneemt in het Chinese leger. De verfilming verschijnt naar verwachting over twee jaar in de bioscopen, in het voorjaar van 2020. Op de trailer moeten we nog even wachten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV