Alles wat we weten over Greta Gerwig’s Little Women adaptatie

Deze sterrencast zal te zien zijn in de film.

Hair, Eyewear, Face, Glasses, Hairstyle, Blond, Eyebrow, Beauty, Skin, Lip,
Getty Images

Actrice en filmregisseur Greta Gerwig maakte eerder dit jaar haar debuut als regisseur met de film Lady Bird, die met veel lof in ontvangst werd genomen door het publiek en genomineerd was voor verschillende Oscars. Nu is bekend dat Gerwig opnieuw een film zal regisseren, en wel met een topcast. Dit is alles wat we tot nu toe weten over Gerwig's verfilming van Little Women.

Historische roman

Het verhaal Little Women is afkomstig uit een roman uit 1868 geschreven door de Amerikaanse auteur Louisa May Alcott en vertelt het verhaal van vier zussen, Meg, Jo, Beth en Amy March tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Het originele verhaal werd destijds gepubliceerd in twee delen, waarin het tweede deel zich voornamelijk richt op het adolescente leven van de zussen. Dit is ook het deel dat Greta Gerwig onder handen zal nemen in haar nieuwe film, zo maakte de L.A. Times bekend. En de sterrencast die de rollen zal vertolken is mind-blowing.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sterrencast

Niemand minder dan Lady Bird actrice Saoirse Ronan, Emma Stone, Lady Macbeth actrice Florence Pugh en Call Me By Your Name acteur Timothée Chalamet zullen te zien zijn in de adaptatie van het verhaal. Onlangs werd daaraan toegevoegd dat ook Big Little Lies actrice Laura Dern bevestigt onderdeel te zijn van de verfilming. Als kers op de taart werd ook bekend dat Meryl Streep zich zal voegen tot het team. Naar verluidt zal zij Aunt March spelen, waar Ronan Jo zal spelen, Florence Pugh zal waarschijnlijk de rol van Amy vertolken en Stone die van Meg, de oudste van de vier zussen. Van Chalamet wordt verwacht dat hij Laurie zal spelen, een rijke buurman die twee van de vier zussen ten huwelijk vraagt. Chalamet en Ronan worden dus opnieuw herenigd in deze film, nadat ze samen te zien waren in Lady Bird.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe versie

Eerder werd het boek in 1994 verfilmd met onder anderen een jonge Winona Ryder, Christian Bale, Claire Danes en een piepjonge Kirsten Dunst. Susan Sarandon vertolkte destijds de moeder van de zusjes. Het wordt een spannende klus voor Gerwig, want de verfilming uit 1994 is inmiddels een heuse (kerst)klassieker geworden. Gerwig is onderdeel geworden van het nieuwe filmproject door de indruk die ze achterliet met haar film Lady Bird, zo vertelt Robin Swicord die de eerdere verfilming van het boek produceerde. 'Greta's creatieve visie op de roman overtuigde ons ervan dat ze absoluut iets nieuws zou kunnen toevoegen op het witte doek in deze nieuwe verfilming'. Wanneer de film precies uitkomt is nog niet bekend, maar mogelijk zal Kerst 2019 een passend moment zijn. Stay tuned!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV