Deze Vlaams-Nederlandse film wordt getoond op het prestigieuze filmfestival in Toronto

De film Girl gaat over een jonge transgender die haar droom najaagt om ballerina te worden.

Lukas Dhont film Girl
Still uit de film

De Vlaamse regisseur Lukas Dhont is geselecteerd om zijn eerste speelfilm Girl te tonen tijdens het prestigieuze Toronto International Film Festival. De filmmaker werd eerder al uitgenodigd in Cannes, waar hij zelfs verschillende prijzen won.

Filmfestivals

De regisseur ging toen naar huis met maar liefst vier prijzen. Dhont won onder andere de Camera d'Or, voor de beste debuutfilm. Ook de zestienjarige hoofdrolspeler Victor Polster verliet de Franse stad niet zonder een award voor best performance. Het volgende filmfestival op de planning is dus de prestigieuze editie in Toronto, dat op 6 september van start gaat, maar ook daarna zit de agenda van Dhont al vol. Zo mag Girl het filmfestival in Gent openen in oktober en maakt de film kans op een European Film Award, die in december worden uitgereikt.

Te zien in Nederland

Maar ook voor Nederlandse fans is er goed nieuws: vanaf november zal de film te zien zijn in de bioscopen in ons land. De film werd geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Topkapi Films en ook het camerawerk is verricht door een Nederlandse cameraman, Frank van den Eeden. Girl gaat over de vijftienjarige transgender Lara, die een professionele ballerina wil worden. De film zal tijdens het Toronto filmfestival getoond worden in het Discovery-programma, voor jong en opkomend filmtalent. Girl is echter niet de enige (deels) Nederlandse productie die getoond zal worden in de Canadese stad. Ook de films Engel, van Koen Mortier, en Retrospekt, van Esther Rots, zullen te zien zijn tijdens het festival.

Bekijk de trailer van de film hier:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV