Carice van Houten heeft opnieuw buitenlandse rol te pakken, ditmaal in een Britse serie

Naast Game of Thrones zal de actrice binnenkort ook te zien zijn in de serie Temple.

Carice van Houten nieuwe rol
Getty Images

Carice van Houten maakt de ene buitenlandse doorbraak na de andere. Zo heeft de Nederlandse actrice nu weer een hoofdrol te pakken in een serie, dit keer een Britse productie: Temple.

Buitenlandse rol

Vanaf volgende maand kruipt de actrice in de rol van Anna, een van de hoofdrollen in de serie. Haar medespelers zijn Mark Strong (bekend van onder andere Kingsman) en Daniel Mays. Het eerste seizoen – dat te zien zal zijn op de Britse zender Sky – zal bestaan uit acht afleveringen, die momenteel geschreven worden door de Ierse Mark O'Rowe. Hij schreef eerder al de populaire en veelgeprezen Noorse serie Valkyrien.

Temple

De thrillerserie Temple gaat over een chirurg (gespeeld door Strong) die patiënten behandeld buiten de reguliere gezondheidszorg om. Dat doet hij in een ondergrondse kliniek in Londen. Mays speelt een transportmedewerker en Carice een medische onderzoeker, die beiden de chirurg helpen met zijn bizarre praktijken. Daarmee vervult Carice opnieuw de rol van een tikkeltje mysterieus en gevaarlijk karakter, zoals we haar eerder al zagen in Game of Thrones. Of de serie uiteindelijk ook op de Nederlandse televisie te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV