Er is al een tweede film van Crazy Rich Asians in de maak

De film met Aziatische cast is razend populair en overtreft alle verwachtingen.

tweede-film-crazy-rich-asians
Warner Bros.

Sinds vorige week is de film Crazy Rich Asians te zien in de Nederlandse bioscopen, de nieuwe Hollywood-kaskraker met louter een Aziatische cast. Afgelopen weekend bleek dat de film, die geregisseerd is door Jon M. Chu, alle verwachtingen heeft overtroffen, en al meer dan 35 miljoen dollar heeft binnengehaald in slechts vijf dagen. Gezien de populariteit van de romantische komedie, is het meer dan logisch dat er al een vervolg in de maak is.

Crazy Rich Asians 2

Het nieuws van een tweede film is dus nog niet officieel bevestigd door producent Warner Bros., maar naar verluidt zijn er al ontwikkelingen gaande en worden as we speak de eerste stappen gezet. Er bestaat een grote kans dat het vervolg op de succesvolle eerste film na 2020 zal worden uitgebracht, nadat regisseur Chu klaar is met de verfilming van de musical In the Heights, die gepland staat in 2020. Volgens The Hollywood Reporter zal Chu meteen aan de slag gaan met het vervolg als zijn werk voor In the Heights erop zit, samen met producers Nina Jacobsen, Brad Simpson en John Penotti en scriptschrijvers Peter Chiarelli en Adele Lim, die ook meewerkten aan de eerste Crazy Rich Asians film.

Westerse stereotypes

De eerste film vertelt het verhaal van de Amerikaans-Chinese Rachel Chu, die op het vliegveld wordt verrast en erachter komt dat haar geliefde, Nick Young, erfgenaam is van de rijkste familie in Singapore. Haar Singaporees-Chinese schoonfamilie op bestemming blijkt niet zo op haar te zitten wachten. De twee families in de film representeren als het ware de twee Westerse stereotypes over de Chinese gemeenschap: de zeer rijken enerzijds en de harde werkers die zich naar de top omhoog hebben gewerkt anderzijds. Crazy Rich Asians is gebaseerd op de bestseller-trilogie van auteur Kevin Kwan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV