A Star is Born: waarom je het aangrijpende spel van Lady Gaga en Bradley Cooper niet wil missen

De film draait nu in de Nederlandse bioscopen.

A Star is Born Bradley Cooper Lady Gaga
Warner Bros.

Dat je puur en alleen voor de blauwe ogen van Bradley Cooper naar een film holt, is niets om je voor te schamen. Als behalve Cooper ook Lady Gaga in die film – haar eerste filmrol – speelt, zit je het liefst vanavond nog in de bioscoop.

A Star Is Born is het regiedebuut van Cooper, die er eens te meer mee aantoont dat hij alles kan: acteren en regisseren dus, maar ook zingen en gitaar- en pianospelen. O, en hij schreef mee aan het script. Lady Gaga blijkt over groot en overtuigend acteertalent te beschikken. Een ontdekking. Misschien wat vroeg om al over Oscars te beginnen, maar wat ons betreft…

Het verhaal is eigenlijk een sprookje, over liefde, roem en ondergang: de langzaam dovende ster Jackson Maine neemt talentvol meisje Ally onder zijn vleugels, wordt verliefd op haar en moet toezien hoe ze hem in talent en succes voorbijstreeft. Prachtig, die plot, maar wat de film vooral zo de moeite waard maakt, naast alle fijne livemuziek in de vorm van duetten en solo’s, is de volstrekt geloofwaardige liefde tussen Jackson en Ally. Zij zijn uit exact hetzelfde (sloop)hout gesneden en hebben een even origineel en autonoom brein. De chemie tussen hen is voelbaar, als ze samen muziek maken, samen lachen, samen in bed liggen.

A Star Is Born is de derde remake van de gelijknamige film die al in 1937 uitkwam. Eerder speelden Judy Garland en Barbra Streisand de rol die Lady Gaga (geboren als Stefani Germanotta) nu vertolkt. James Mason en Kris Kristofferson gingen Bradley Cooper voor.

Deze laatste versie is misschien wel de aangrijpendste.

A Star is Born draait vanaf donderdag 4 oktober in de Nederlandse bioscopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV