Margot Robbie tekent voor hoofdrol in nieuwe liveaction Barbie-film

Gaat de actrice de clichés rondom Barbie doorbreken?

margot-robbie-hoofdrol-barbie-film
Getty Images

Na een periode van speculaties is de kogel door de kerk: er komt definitief een liveaction Barbie-film. In 2014 werd het project aangekondigd door Sony, en actrice en comédienne Amy Schumer zou hebben getekend voor de hoofdrol. Dat ging toch niet door, waarna Anne Hathaway in beeld kwam. The Hollywood Reporter meldde eerder dat er gesprekken liepen met de Australische actrice Margot Robbie, die nu getekend heeft voor de hoofdrol en zeer binnenkort Barbie gaat vertolken in de nieuwe film.

Productie

De film komt nu na vier jaar eindelijk van de grond. In 2018 kreeg Mattel, de speelgoedfabrikant achter het bekende speeltje uit 1959, de rechten van de film terug. Al snel werd er een nieuwe filmstudio gevonden in samenwerking met Warner Bros. Mattel heeft nu een overeenkomst met Warner Bros. getekend voor de Barbie-bioscoopfilm, weet Variety. Volgens The Hollywood Reporter zou niemand minder dan Patty Jenkins, die onder andere bekend is van de feministische film Wonder Woman, de film gaan regisseren. Er werd gedacht dat zij het stereotype rondom Barbie in een ander daglicht zou kunnen zetten. Nu blijkt dat Margot Robbie naast het vertolken van de hoofdrol, ook de rol van producer op zich neemt. Dit doet zij in samenwerking met Mattels eigen filmtak, Mattel Films, dat is opgezet om de karakter van het speelgoedbedrijf tot leven te brengen.

Diverse rollen

De 28-jarige Robbie brak door met haar rol in The Wolf of Wall Street, en speelde daarna vele uiteenlopende rollen. Zo was de Australische te zien in de Marvel-film Suicide Squad en werd ze genomineerd voor een Oscar voor haar rol in I, Tonya, de film over het leven van kunstschaatsster Tonya Harding. Ook speelt ze, het zij bijna onherkenbaar, Queen Elizabeth I in de film Mary Queen of Scots, die volgende week in de bioscoop draait. Met de rol van Barbie heeft de actrice opnieuw een interessante vrouwelijke hoofdrol te pakken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV