Margot Robbie kans op hoofdrol in nieuwe liveaction Barbie-film

Gaat de actrice de clichés rondom Barbie doorbreken?

margot-robbie-hoofdrol-barbie-film
Getty Images

Er wordt al langere tijd gepraat over de komst van een liveaction Barbie-film. In 2014 werd het project aangekondigd door Sony, en actrice en comédienne Amy Schumer zou hebben getekend voor de hoofdrol. Dat ging toch niet door, waarna Anne Hathaway in beeld kwam. The Hollywood Reporter meldt nu dat er echter gesprekken lopen met de Australische actrice Margot Robbie, die binnenkort wellicht de hoofdrol van Barbie gaat vertolken in de nieuwe film.

Advertentie - Lees hieronder verder

Patty Jenkins

De film kan nu na vier jaar eindelijk van de grond komen. Eerder dit jaar kreeg Mattel, het bedrijf achter Barbie, de rechten van de film terug. Al snel werd er een nieuwe filmstudio gevonden in samenwerking met Warner Bros. Volgens The Hollywood Reporter zou niemand minder dan Patty Jenkins, die onder andere bekend is van de film Wonder Woman, de film gaan regisseren. Een interessante keuze, gezien haar feministische aanpak bij Wonder Woman, het verhaal over de vrouwelijke superheldin (gespeeld door actrice Gal Gadot). Wellicht zet Jenkins het stereotype rondom Barbie in een ander daglicht.

Diverse rollen

De 28-jarige Robbie brak door met haar rol in The Wolf of Wall Street, en speelde daarna vele uiteenlopende rollen. Zo was de Australische te zien in de Marvel-film Suicide Squad en werd ze genomineerd voor een Oscar voor haar rol in I, Tonya, de film over het leven van kunstschaatsster Tonya Harding. Ook speelt ze, het zij bijna onherkenbaar, Queen Elizabeth I in de film Mary Queen of Scots, die volgend jaar uitkomt. Met de eventuele rol van Barbie heeft de actrice opnieuw een interessante vrouwelijke hoofdrol te pakken. Binnenkort horen we hopelijk of Robbie daadwerkelijk Barbie gaat vertolken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV