Netflix onthult eerste teaser-trailer van 'The Crown' seizoen 3

Lees hier alles wat je moet weten over The Crown seizoen 3 en 4.

The Crown seizoen 3 en 4
The CrownNetflix

Hoewel de vorige twee seizoenen van The Crown beiden in het najaar van start gingen, werd al gauw bekend dat we nog even moeten wachten op het derde seizoen van de populaire serie. Netflix maakte afgelopen zomer bekend dat we het nieuwe seizoen van The Crown medio 2019 kunnen verwachten, maar dat blijkt toch wat langer te duren. Ook nieuws over het vierde seizoen van de serie is bekend, dat tegelijk geschreven wordt met het derde seizoen. Voordat het zover is zetten we alvast alle informatie voor je op een rij, zodat je helemaal voorbereid bent op de gloednieuwe afleveringen. De eerste korte teaser-trailer van The Crown seizoen 3 werd zonet vrijgegeven door Netflix.

Releasedatum

De voorgaande seizoen van The Crown werden telkens op het einde van het jaar uitgezonden, zoals het eerste seizoen op 4 november 2016 en het tweede seizoen op 8 december 2017. Het derde seizoen laat in verhouding een stuk langer op zich wachten. Dat komt mede doordat de nieuwe casting langer duurde dan verwacht. Hierdoor werden de opnames voor het derde seizoen vertraagd. Ook werd het derde seizoen van de serie niet opgegeven voor de Emmy's 2019 door Netfix, laten de makers van The Crown weten aan Gold Derby. Daarvoor moeten de opnames vóór 31 mei afgerond zijn. Dat is dus niet het geval.

UPDATE: het is zojuist bekend geworden wanneer we The Crown seizoen 3 op Netflix kunnen verwachten. Zo praatte een van de acteurs zijn mond voorbij en onthulde hij in welke maand het seizoen te zien zal zijn. Tobias Menzies, die de rol van prins Philip speelt in seizoen 3, vertelde in de radioshow van Jo Good op de BBC dat de opnames achter de rug zijn en dat de nieuwe reeks vanaf november 2019 te zien is. Netflix heeft zelf nog geen officiële mededelingen gedaan. Ook een precieze releasedatum blijft voorlopig nog uit.

Plot

Begin juli 2018 zijn de opnames voor seizoen 3 begonnen, dat zich afspeelt in de jaren zestig. Ieder seizoen zien we een deel van het leven van koningin Elizabeth. In het eerste seizoen stonden de beginjaren van haar regeringsperiode centraal, en in seizoen 2 zien we de jaren die daarop volgden. Het derde seizoen zal zich afspelen tussen 1964 en 1970 (het vierde seizoen zal 1970-1976 behelsen). Het begint met de geboorte van Elizabeth's vierde kind, prins Edward. Alle kinderen van Elizabeth en Philip zullen een grotere rol spelen naarmate ze ouder worden. Vooral prins Charles krijgt een prominentere rol, aldus Express.

the-crown-seizoen-3-4
The Crown seizoen 3
Netflix

Cast

De populaire serie krijgt voor het derde seizoen een compleet vernieuwde cast, gezien de grote sprongen in de tijd. Geen Claire Foy als Queen Elizabeth en geen Matt Smith als prins Philip. Ook de rollen van prinses Margaret (Vanessa Kirby) en Antony Armstrong-Jones (Matthew Goode) worden vertolkt door nieuwe acteurs. Zo speelt de 44-jarige Olivia Colman de nieuwe Elizabeth in seizoen 3 en 4, is Tobias Menzies de nieuwe prins Philip en zal Helena Bonham Carter de rol van prinses Margaret vertolken. Jason Watkins neemt de rol van Prime Minister Harold Wilson op zich en Ben Daniels speelt de nieuwe Antony Armstrong-Jones, of Lord Snowdon. Naast het feit dat prins Charles wordt gespeeld door Josh O’Connor, wordt prinses Anne geportretteerd door Erin Doherty. Ierse acteur David Wilmot neemt de rol op zich van Arthur Scargill.

Producer Suzanne Mackie onthulde afgelopen jaar al dat de jonge Camilla Parker Bowles haar debuut gaat maken als personage in het derde seizoen. Emerald Fennell zal de Hertogin van Cornwall spelen. Je kunt haar kennen uit de BBC-serie Call the Midwife: 'Ik ben helemaal in de wolken, en ook ontzettend bang, dat ik mij zal voegen bij zo'n geweldige groep getalenteerde mensen van The Crown. Ik vind Camilla geweldig, en ik ben erg dankbaar dat mijn tienerjaren mij goed hebben voorbereid om een kettingrokende serie-tongzoener met een puddingkom-kapsel te kunnen spelen,' aldus de actrice in een persbericht. Daarnaast zullen we ook de eerste beelden van wijlen prinses Diana te zien krijgen, wellicht gespeeld door Game of Thrones-actrice, Sophie Turner. Vandaag heeft Netflix al wel een korte teaser voor de nieuwe afleveringen vrijgegeven waarin je Olivia Colman als een iets oudere koningin Elizabeth ziet. Dit volledig met koninklijk lint, Lesser George, het zwaar gouden juweel ook bekend als het "Investment badge" én diamanten kroon met parels.

Olivia Colman als koningin Elizabeth:

Tobias Menzies als prins Philip:

Helena Bonham Carter als prinses Margaret:

Ben Daniels als Antony Armstrong-Jones:

Eerste beelden

In september 2018 werden Colman en Bonham Carter voor het eerst samen op de set gezien. In de kathedraal van Winchester, en beiden in het zwart gekleed, leken ze een begrafenisscène te filmen.

Shutterstock

Ook zijn de eerste beelden gelekt van O'Connor als prins Charles. Op de foto's zien we de jonge prins samen met zijn moeder, koningin Elizabeth.

We krijgen een beter beeld van de jonge Charles in onderstaande foto's met de jonge Camilla Parker Bowles, gespeeld door actrice Emerald Fennell.

Daarnaast is onderstaand beeld vrijgegeven van Helena Bonham Carter als prinses Margaret, dansend met Ben Daniels als Lord Snowdon.

The Crown seizoen 4

Schrijver van The Crown Peter Morgan bevestigde eerder vorig jaar dat hij tegelijk werkt aan seizoen 3 en 4 van de succesvolle Netflix serie. Normaal wordt elk seizoen op zich geschreven en wordt pas na de uitzending bekend of er een vervolg komt. In het geval van The Crown staat dus nu al vast dat er een derde én vierde seizoen in de maak is. Met de afrondingen van het derde seizoen in volle gang beginnen de voorbereidingen op het vierde deel van de serie. Het vierde vervolg op de hitserie speelt zich af tussen 1970 en 1976, de tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. Op dit moment is Peters bezig met de castings voor het vierde seizoen, waarin wijlen prinses Diana een grote rol zal spelen. Ook de eerste vrouwelijke Britse premier Margaret Thatcher maakt haar opwachting in het vierde seizoen.

Prinses Diana

The Daily Mail stelt dat Morgan op het moment bezig is met de casting voor de overleden moeder van prins Harry en William. In het vierde seizoen wordt Diana afgebeeld als jonge prinses terwijl ze worstelt om goede relaties op te bouwen met haar schoonfamilie, de koningin en prins Philip. Een advertentie voor de rol stelt naar verluidt dat de serie opzoek is naar een 'bijzonder getalenteerde jonge actrice' om Diana tussen haar 18de en 22ste te spelen.

Volgens The Sun wordt er het volgende over de casting gesteld: 'We hebben een betoverende, nieuwe jonge ster nodig met een buitengewoon bereik. Ze moet charmante komedie kunnen spelen, en een sociaal flirterig persoon op het wereldtoneel, een wanhopig en eenzaam persoon met eenzelfde psychologische intensiteit als Mia Farrow in Rosemary's Baby.' Een tv-insider onthulde aan The Sun: 'Peter zal zich niet inhouden in zijn portrettering van Diana over hoe ze de koninklijke familie beïnvloedde, net zoals hij dat niet deed toen hij de rol voor de koningin schreef. Het kan zeker voor wat ophef zorgen'. Namen die de ronde doen om het personage van Diana te vertolken zijn Little Drummer Girl actrice Florence Pugh en tot Bohemian Rhapsody-ster Lucy Boynton.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV