The Crown seizoen 3: alles wat we tot nu toe weten

Lees hier alles wat je moet weten over het derde seizoen van The Crown.

image
Shutterstock

Hoewel de vorige twee seizoenen van The Crown beiden in het najaar van start gingen, moeten we nog even wachten op het derde seizoen. Netflix maakte afgelopen zomer bekend dat we het nieuwe seizoen van The Crown pas in 2019 kunnen verwachten. In de tussentijd zetten we alvast alle informatie voor je op een rijtje, zodat je helemaal voorbereid bent op de gloednieuwe afleveringen volgend jaar.

Advertentie - Lees hieronder verder

Seizoen 3

Begin juli zijn de opnames voor seizoen 3 begonnen, dat zich afspeelt in de jaren zestig. Ieder seizoen zien we een deel van het leven van koningin Elizabeth. In het eerste seizoen stonden de beginjaren van haar regeringsperiode centraal, en in seizoen 2 zien we de jaren die daarop volgden. Het derde seizoen zal zich afspelen tussen 1964 en 1976. Het begint met de geboorte van Elizabeth's vierde kind, prins Edward. Alle kinderen van Elizabeth en Philip zullen een grotere rol spelen naarmate ze ouder worden. Vooral prins Charles krijgt een prominentere rol, aldus Express.

Cast

De populaire serie krijgt voor het derde seizoen een compleet vernieuwde cast, gezien de grote sprongen in de tijd. Geen Claire Foy als Queen Elizabeth en geen Matt Smith als prins Philip. Ook de rollen van prinses Margaret (Gillian Anderson) en Antony Armstrong-Jones (Matthew Goode) worden vertolkt door nieuwe acteurs. Zo speelt de 44-jarige Olivia Colman de nieuwe Elizabeth in seizoen 3 en 4, is Tobias Menzies de nieuwe prins Philip en zal Helena Bonham Carter de rol van prinses Margaret vertolken. Jason Watkins neemt de rol van Prime Minister Harold Wilson op zich en Ben Daniels speelt de nieuwe Antony Armstrong-Jones, of Lord Snowdon. Naast het feit dat prins Charles wordt gespeeld door Josh O’Connor, wordt prinses Anne geportretteerd door Erin Doherty. Ierse acteur David Wilmot neemt de rol op zich van Arthur Scargill.

Producer Suzanne Mackie onthulde afgelopen jaar al dat de jonge Camilla Parker Bowles haar debuut gaat maken als personage in het derde seizoen. Emerald Fennell zal de Hertogin van Cornwall spelen. Je kunt haar kennen uit de BBC-serie Call the Midwife: 'Ik ben helemaal in de wolken, en ook ontzettend bang, dat ik mij zal voegen bij zo'n geweldige groep getalenteerde mensen van The Crown. Ik vind Camilla geweldig, en ik ben erg dankbaar dat mijn tienerjaren mij goed hebben voorbereid om een kettingrokende serie-tongzoener met een puddingkom-kapsel te kunnen spelen,' aldus de actrice in een persbericht. Daarnaast zullen we ook de eerste beelden van wijlen prinses Diana te zien krijgen, wellicht gespeeld door Game of Thrones-actrice, Sophie Turner.

Advertentie - Lees hieronder verder

Olivia Colman als koningin Elizabeth:

Tobias Menzies als prins Philip:

Helena Bonham Carter als prinses Margaret:

Ben Daniels als Antony Armstrong-Jones:

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder

Eerste beelden

In september 2018 werden Colman en Bonham Carter voor het eerst samen op de set gezien. In de kathedraal van Winchester, en beiden in het zwart gekleed, leken ze een begrafenisscène te filmen.

Shutterstock

Ook zijn de eerste beelden gelekt van O'Connor als prins Charles. Op de foto's zien we de jonge prins samen met zijn moeder, koningin Elizabeth.

We krijgen een beter beeld van de jonge Charles in onderstaande foto's met de jonge Camilla Parker Bowles, gespeeld door actrice Emerald Fennell.

Advertentie - Lees hieronder verder

Daarnaast is onderstaand beeld vrijgegeven van Helena Bonham Carter als prinses Margaret, dansend met Ben Daniels als Lord Snowdon.

Uitzenddatum

De vorige seizoenen werden telkens op het einde van het jaar uitgezonden, zoals het eerste seizoen op 4 november 2016 en het tweede seizoen op 8 december 2017. Naar verwachting zal seizoen 3 tegen het einde van 2019 zal worden uitgezonden dus het zal niet meer lang duren voordat Netflix zal beginnen met de promotie van het nieuwe seizoen. Een exacte datum moet nog worden vrijgegeven. Mede doordat de nieuwe casting langer duurde dan verwacht, waren de opnames voor het derde seizoen vertraagd. In het vierde seizoen van The Crown zullen we grotendeels dezelfde castleden zien, dus zal het gat tussen seizoen 3 en 4 minder groot zijn dan tussen seizoen 2 en 3. We houden je op de hoogte!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV