Vogue Loves: 'Face to Grace', de eerste talkshow van Grace Coddington

De talkshow van stylist, journalist en Vogue-icoon Grace Coddington mag je niet missen.

Meal, Conversation, Brunch, Restaurant, Lunch, Food,
M2M

Het is roodharig, zacht van aard en heeft een présence van heb-je-me-nou-daar. Grace Coddington heeft sinds kort haar eigen talkshow Face to Grace op Made To Measure (M2M), het videonetwerk met klassieke modefilms en documentaires over mode, kunst en cultuur. Dit is waarom je de allereerste talkshow van Coddington niet mag missen. Spoiler; er wordt veel gelachen - mede door Coddington's extreem droge humor, er worden dimsums bij de vleet gegeten, en Grace weet haar gasten stil te krijgen met ontroerende statements.

Potje kletsen

Coddington is al jarenlang bekend in het modecircuit, maar ze kreeg echt naam bij het grotere publiek door haar verschijning in de Vogue-documentaire The September Issue waar ze zó zichzelf was en harten veroverde van kijkers aan de andere kant van de buis. Coddington, die sinds 2016 niet meer actief is als artistiek directeur van de Amerikaanse Vogue, heeft haar handen vol. Zo bracht ze al een boek uit en ging ze aan de ontwerptafel met Louis Vuitton voor haar Catogram-collectie voor diens Resort 2019-lijn. Nu heeft de 77-jarige modegoeroe uit Wales, een eigen talkshow op M2M. Aan een tafel in het wereldbekende Mr Chow op 57th Street in New York nodigt Coddington grote namen uit de mode-en kunstwereld uit voor een lekker potje kletsen. Niet geheel toevallig, het restaurant van haar ex-man Michael Chow. Het legendarische Vogue-icoon rijgt de conversaties aan elkaar alsof ze de vrouwelijke David Letterman is, zonder de Amerikaanse over-the-top aanpak weliswaar. Zo geeft ze in de aflevering met Sofia Coppola zelf toe dat ze de meest timide persoon op aarde is, haar nederige manier van een conversatie voeren voelt alsof ze gemaakt is voor televisie. Verwacht in Face to Grace geen breaking news, noch een roddelsessie onder twee personen, maar diepteinterviews met personen in de mode-en kunstwereld die ertoe doen.

Ansel Elgort en Grace Coddington in haar talkshow Face to Grace.
M2M

Niet te serieus

In het ongeveer twintig minuten durende interview of laat ons zeggen; de intieme tête-à-tête met onder anderen Lost in Translation-regisseur Sofia Coppola, Louis Vuitton's creative director Nicolas Ghesquière en Baby Driver-acteur Ansel Elgort, de zoon van de Amerikaanse fotograaf Arthur Elgort, waar Coddington jarenlang mee samenwerkte wordt het allemaal niet te serieus genomen. 'In de serie gaat het erom dat het een grappige conversatie wordt. Het mag te opgelegd overkomen', vertelt Coddington aan Business of Fashion. En dat is haar tot op heden voortreffelijk gelukt. 'Het is zenuwslopend omdat ik nog nooit op tv ben geweest op deze manier. Ik ben geïnterviewd, maar niet als diegene die de controle heeft. Gelukkig heb ik voor gasten gekozen waarmee ik op een luchtige manier een goed gesprek mee kan voeren.' M2M, dat op meer dan vijf miljoen unieke bezoekers kan rekenen elke maand is enthousiast over hun nieuwe talkshowhost. Susan Hootstein, executive content director bij M2M: 'We wilden al een tijdje iets met haar doen', zegt ze tegen Business of Fashion. 'Ze past perfect in onze line-up. Iedereen kent haar en houdt van haar, en het idee van de serie is fascinerend. Er is een reden waarom talkshows altijd zo populair zijn geweest.' De eerste twee afleveringen met Sofia Coppola en Ansel Elgort staan al online op M2M, you know what to do.

Bekijk de trailer hier:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV