Game of Thrones seizoen 8: alles wat we tot nu toe weten

Nu de startdatum (eindelijk) bekend is, wordt het tijd voor een compleet overzicht.

Fur, Fur clothing, Outerwear, Long hair, Textile, Winter, Photography, Freezing,
Game of ThronesHBO

Let op: dit artikel bevat spoilers van seizoen 7 van Game of Thrones.

HBO heeft (eindelijk) aangekondigd wanneer we het langverwachte achtste en tevens laatste seizoen van Game of Thrones kunnen verwachten. In januari maakte de tv-zender bekend dat het april 2019 worden, midden in het voorjaar, terwijl de echte winter in het fictieve Westeros dan pas gaat beginnen. Lees hier alles wat we tot nu toe weten over het gloednieuwe seizoen van de populaire serie.

Eerste beelden

De eerste officiële trailer werd vorige maand vrijgegeven. Op Twitter deelde HBO een fragment van anderhalve minuut waarin we Jon, Sansa en Arya, in de graftombe van de Stark-familie zien. Ze lopen langs de beelden van overleden familieleden en komen op een gegeven moment bij elkaar. Dan komt er opeens een winters gevaar de tombe binnen en krijgen we te zien wanneer het achtste seizoen op HBO verschijnt: 14 april. Bekijk de trailer hieronder.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eerder publiceerde HBO de eerste beelden van het nieuwe seizoen, waarin we de eerste ontmoeting zien tussen Daenerys en Sansa Stark. Het lijkt een gespannen moment te zijn, waarin we Sansa (met tegenzin) horen zeggen: 'Winterfell is yours, your grace'. Bekijk het fragment hieronder (vanaf 0:36).

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De allereerste teaser van seizoen 8 laat in 54 seconden zien hoe een koude wind over de Westeros kaart waait, met een wolf (waarschijnlijk de Starks representerend) en een draak. Van de andere kant van de kaart komt vuur aan aan dat een leeuw in brand steekt (symbool voor de Lannisters) voordat het vuur het ijs tegenkomt. Bekijk onderstaand de complete video.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cast foto's

En toen waren ze daar opeens: de langverwachte foto's van de cast van Game of Thrones seizoen 8.

Daarop volgden al snel de officiële promotieposters van het achtste seizoen, met een eigen poster voor ieder castlid. Op die manier kun je als die hard Game of Thrones-fan zelf al "jouw einde" van serie bepalen, want wie zal er eindigen op de Iron Throne? Bekijk alle posters hieronder (voor grotere beelden, klik hier):

15 April 2019

We kunnen seizoen 8 van Game of Thrones in april verwachten. HBO maakte het nieuws bekend op Twitter. 'Every battle. Every betrayal. Every risk. Every fight. Every sacrifice. Every death. All #ForTheThrone,' schreef het televisienetwerk, met een rits aan tweets voor individuele personages waaronder Jon Snow en Daenerys. De exacte lanceringsdatum is 14 april, en een dag later in Nederland. Helaas is HBO, waar de serie wordt uitgegeven, in Nederland niet meer verkrijgen, maar voor wie klant is van Ziggo heeft geluk: de provider beschikt over de exclusieve rechten van Game of Thrones, waardoor je het complete achtste seizoen op Ziggo Movies & Series hier gewoon kunt bekijken (met Nederlandse ondertiteling). Je hebt dan wel een extra pakket 'Movies & Series' nodig, de eerste maand is dit abonnement (op dit moment) gratis.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

6 afleveringen

In 2016 maakten de makers van de show, David Benioff en D.B. Weiss, bekend dat er in totaal dertien afleveringen zouden komen, verdeeld over twee seizoenen. Het zevende seizoen telde zeven afleveringen, dus het achtste seizoen zal er maar zes hebben. Dat lijkt misschien weinig, maar iedere aflevering zal een stuk langer duren dan de afleveringen die we tot nu toe hebben gezien (van om en nabij een uur). De nieuwe afleveringen kunnen wel twee uur (!) duren.

Groter dan groots

Het belooft een groot spektakel te worden, als we Kit Harington (Jon Snow) moeten geloven. De acteur vertelde tegen The Huffington Post dat het achtste seizoen groter en meeslepender dan ooit gaat worden. 'Er is een groter bedrag besteed aan minder afleveringen, dus alles zal op veel grotere schaal zijn. We proberen nieuwe dingen uit en experimenteren met nieuwe cameratechnieken. Ik denk dat we bepaalde grenzen proberen te overschrijden,' aldus Harington. Natuurlijk hadden we al wel verwacht dat het laatste seizoen volledig over-de-top gaat worden (de 'ijsdraak' uit seizoen 7 verraadde het al), maar de kans is dus groot dat de hoge verwachtingen die we al hadden wederom overtroffen gaan worden.

HBO

Plot

De show is chronologisch gezien het plot van auteur George R.R. Martin (van de boekserie waarop de tv-show is gebaseerd) voorbij gestreefd. Dus zelfs de allergrootste fans hebben geen flauw idee wat er in seizoen 8 gaat gebeuren. Toch hebben enkele crewleden bepaalde verhaallijnen en details al verklapt en spotten fans erop los.

Tyrion Lannister heeft geen romantische gevoelens voor Daenerys
Na de seizoensfinale van seizoen 7 zien we hoe Daenerys en Jon het wel erg gezellig hebben samen, waarbij we Tyrion in de deuropening zien staan met een zorgelijke blik op zijn gezicht. Fans begonnen meteen te speculeren en wisten het zeker: Tyrion heeft romantische gevoelens voor Daenerys en is jaloers. Volgens finale director Jeremy Podeswa is dit niet waar. Zo vertelde hij tegen Daily Beast: 'Ik denk dat wat gecompliceerder ligt voor Tyrion. Hij heeft een speciale band met Daenerys en gelooft echt in haar als geboren leider. Hij heeft veel in haar geïnvesteerd en ziet de relatie tussen haar en Jon dan ook eerder als een ondermijning van zijn positie.'

De Unsullied zullen vechten in de sneeuw
De Unsullied, het leger van Daenerys uit Slaver's Bay, zijn meestal zonnig weer en hoge temperaturen gewend. Er gaat een (gefundeerd) gerucht dat de Unsullied-cast een scène heeft opgenomen waarbij ze voor een green screen moesten vechten, inclusief sneeuwachtige materialen. Het grootste deel van de soldaten heeft nog nooit sneeuw gezien in zijn leven, wat het gerucht gelijk interessant maakt.

Er vindt een groot gevecht plaats bij Winterfell
Dit zou hetzelfde gevecht kunnen zijn als hierboven beschreven met de Unsullied. Hoe dan ook: in Noord-Ierland, waar de Winterfell-opnames plaatsvinden, zijn 'voorbereidingen' gezien voor een grote vechtscène. Volgens website Watchers on the Wall zullen er tijdens dit gevecht veel (bekende) doden vallen.

Tormund Giantsbane heeft de val van de muur waarschijnlijk overleefd
In de laatste aflevering van seizoen 7 zagen we hoe de grote Wall gedeeltelijk neerkwam en hoe Tormund naar beneden viel. Hoewel we zeker weten dat hij ook daadwerkelijk is gevallen, blijft zijn lot nog een mysterie. Hij is in Belfast gezien en tijdens de zogenaamde table reads, dus we zien hem hoe dan ook terug. Al zij het als White Walker.

Er komt een gigantische actiescène met de Army of the Dead
Er zal wederom een aflevering komen die geregisseerd wordt door Miguel Sapochnik, die ook verantwoordelijk was voor het grote gevecht in de aflevering Battle of the Basterds uit seizoen 6. Peter Dinklage, de acteur die de rol vertolkt van Tyrion Lannister zei erover: 'Het is wreed. Het schildert de Battle of the Basterds af als een pretpark.' Dat belooft wat.

Meerdere ontknopingen

Gezien Game of Thrones de meest illegaal gedownloade serie ooit is, doen de makers er alles aan het einde van de serie geheim te houden. Zo zei Casey Bloys, directeur programmering bij HBO, in september 2017 dat er meerdere ontknopingen gefilmd zouden worden, om zo eventuele hacks te vermijden. Volgens Maisie Williams, die Arya Stark speelt in de serie, is dit niet het geval. Ze vertelde tijdens een tv-optreden bij Jimmy Kimmel Live dat er niet veel verschillende eindscènes gefilmd zouden worden, aangezien het budget dat niet toe zou laten.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe personages

Ook in het achtste seizoen zullen we nieuwe gezichten zien, ook al zullen ze geen grote rollen vertolken. Zo is acteur Frank Blake gecast als Northern Sentry, Marc Rissmann als commander Harry Strickland, Danielle Galligan voor de rol van een personage genaamd Sarra, en is HBO onder andere op zoek naar een jonge moeder en een kind.

Daarnaast bestaat de kans dat Melisandre, gespeeld door Carice van Houten, terugkeert naar de serie. In seizoen 7 zagen we hoe ze Westeros verliet en naar Volantis vertrok. Fans hebben op Carice's Instagram-account ontdekt dat ze onderweg was naar het Verenigd Koninkrijk, dichtbij de set van Game of Thrones. Daarnaast zien we natuurlijk genoeg van Daenerys (Emilia Clarke) en Jon Snow (Kit Harington). Afgelopen oktober onthulde Entertainment Weekly de eerste officiële foto van het nieuwe seizoen, waarop we Jon en Dany samen zien.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Flashbacks

Tijdens het achtste seizoen zullen we wederom te maken krijgen met een aantal flashbacks. Dat klinkt natuurlijk logisch, omdat we tot nu toe in ieder seizoen flashbacks hebben gezien, maar er is inmiddels meer informatie over de inhoud van die flashbacks. Zo is acteur Wilf Scolding, die Daenerys' broer Rhaegar Targaryen speelde in vorig seizoen, gezien in Belfast, waar een deel van de opnames plaatsvonden.

Spin-offs

Hoewel dit het laatste seizoen van de succesvolle televisieserie gaat worden, betekent dit niet dat HBO het erbij laat zitten. Er komen namelijk meerdere spin-offs van de serie waarvoor de castings al zijn begonnen. Zo zou actrice Naomi Watts in een van de nieuwe series zal spelen. Naar verluidt zal een van de spin-offs The Long Night gaan heten, zo liet George R.R. Martin weten op zijn website. We kunnen de vervolgverhalen op z'n vroegst in 2020 verwachten. Dát is dan wel weer snel, in Game of Thrones-termen dan.

We houden je op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV