Keira Knightley zal rol spelen in aankomende Miss World-film

De film is gebaseerd op de feministische activisten die de missverkiezing binnenvielen in 1970.

Keira Knightley Misbehaviour
Getty Images

Keira Knightley zal verschijnen in de nieuwe dramafilm Misbehaviour. De film is gebaseerd op de feministische activisten die de Miss World-verkiezing binnenvielen in 1970. Behalve Knightley behoren ook Keeley Hawes van de serie Bodyguard en Gugu Mbatha-Raw tot de cast.

Liberale vrouwenbeweging

De Miss World-verkiezing was in de jaren zeventig de meest bekeken show op televisie. Zo bekeek een wereldwijd publiek de verkiezing in London's Royal Albert Hall toen de Women's Liberal Movement het podium overviel. Zo vonden zij dat de verkiezing vernederend was voor vrouwen. Een voormalig lid van de beweging, Sally Alexander, vertelde aan BBC's World Service:'We hadden geen conflict met de deelneemsters zelf, ons argument was waarom je looks belangrijker waren dan je vrouw-zijn'. Met haar protest behaalde daagde zij het beperkte Westerse schoonheidsideaal van schoonheid uit. En met effect: de eerste zwarte vrouw, Miss Grenada, werd vervolgens verkozen tot Miss World.

Feministische verfilming

Alhoewel er nog niet veel informatie is vrijgelaten over de film is er wel al bepaald wie de hoofdrollen zullen spelen. Zo zullen Keira Knightley en War & Peace actrice Jessie Buckley de leden van de Women's Liberal Movement spelen en Keeley Hawes van de Bodyguard de directeur van de verkiezing Julia Morely spelen. Ook zal Mbatha-Raw de rol van Miss Greneda bespelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV