Netflix creëert animatieseries gebaseerd op Roald Dahl boeken

Bekende kinderverhalen zoals Matilda en Sjakie en de chocoladefabriek zullen te zien zijn in een nieuw jasje.

Roald Dahl Netflix
De telegraaf

Netflix gaat beginnen met het creëren van animatieseries gebaseerd op verhalen van Roald Dahl. De Britse schrijver behoort tot een van de meest legendarische kinderboekenschrijvers en creëerde iconische personages zoals Sjakie (en de chocolade fabriek), Matilda en De Grote Vriendelijke Reus (GVR).

Netflix verfilming

De animatieserie zal trouw blijven aan het typische geest en toon van Roald Dahl, aldus Netflix. Maar het bedrijf is echter niet alleen geïnteresseerd in een letterlijke verfilming van zijn boeken. Zo zal Netflix een 'story universe' creëren dat verder zal gaan dan de verhalen die al verteld zijn. In een interview met Variety vertelde Melissa Cobb, Vice President van Netflix Kids, dat de verhalen in de animatiefilms elkaar zullen overlappen. De eerste animatiefilm zal eind 2019 te zien zijn.

Vernieuwing voor Netflix

De samenwerking tussen Roald Dahl Story Co. en Netflix komt nadat de streamingwebsite grote veranderingen aan het maken zoals het uitbreiden van het kinderaanbod. Zo onthulde zij dat ze verschillende films en services aan het creëren zijn voor kinderen, zoals een stop motion verfilming van Pinocchio en The Book of Life. Netflix is deze investering aan het maken nu dat Disney hun eigen streamingservice aan het lanceren is. Het bedrijf heeft eerder films gelicentieerd aan Netflix maar zal na hun lancering velen titels terughalen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix