Margaret Atwood schrijft een vervolg op The Handmaid's Tale

Spoiler: het vervolg op de Handmaid's Tale is nog grimmer.

Event, Fashion, Fun, Party, Nightclub, Formal wear, Dress, Fashion design, Flash photography, Prom,
Getty Images

De televisiebewerking van The Handmaid's Tale, met een prijswinnende hoofdrol voor Elisabeth Moss als Offred, houdt miljoenen kijkers wereldwijd in de ban. Nu is er net bekendgemaakt dat schrijver Margaret Atwood al een stap verder is dan haar originele boek, terwijl wij ongeduldig wachten op het nieuwe seizoen. De Canadese schrijver van de dystopische klassieker heeft namelijk een vervolg geschreven. The Testaments zal gepubliceerd worden op 10 september 2019, door Nan A. Talese/Doubleday.

Alle details op een rij

Wat we tot dusver weten? Dertig jaar geleden werd The Handmaid's Tale voor het eerst gepubliceerd, in 1985 om precies te zijn. Het vertelt het verhaal van Amerika, genaamd Gilead, waar vruchtbare vrouwen gevangen worden genomen door de overheid en verkracht om kinderen voort te brengen voor de 'heersende klasse'. In minder dan een jaar kunnen we eindelijk ontdekken wat er gebeurt met Offred en haar fellow handmaids. Het vervolg staat gepland 15 jaar na Offreds laatste scene in de roman. Natuurlijk rijst daarbij ook de vraag hoe dicht het vervolg op het originele boek (waarvan de Hulu hitserie is afgeleid) het vervolg zal benaderen en de tv-serie dus zal beïnvloeden. De uitgever zegt hierover: 'The Testaments heeft geen connectie met de televisiebewerking van The Handmaid’s Tale.' Waarbij Atwood toevoegde: 'Lieve lezers: alles wat je me ooit hebt gevraagd over Gilead en wat er echt in omgaat, vormt de inspiratie voor dit nieuwe boek. Nuja, bijna alles! De andere inspiratiebron is de wereld waar we nu in leven.' In een tijdperk waarin Trump heerst in Amerika, zien fervente kijkers veel paralellen met The Handmaid's Tale en de realiteit, dus intrigerend is deze uitspraak zeker. Hierbij baseert Atwood zich naar eigen zeggen op historische feiten voor haar schrijfwerk. 'Zo veel verschillende gebeurtenissen komen terug in het The Handmaid's Tale-verhaal: groepsexecuties, beperkende wetten, het verbranden van boeken, het Lebensborn programma van de SS en de kinderontvreemding van Argentijnse generaals, de slavengeschiedenis, de geschiedenis van Amerikaanse polygamie... de lijst is eindeloos.' Stay tuned.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV