Kevin Hart trekt zich terug als presentator van de oscars

Met dank aan oude tweets ziet Hart zich nu genoodzaakt zijn rol als presentator bij de award ceremonie af te zeggen.

BuzzFoto Celebrity Sightings In New York - September 27, 2018
Josiah KamauGetty Images

De Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart trekt zich terug als presentator van de Oscars, nadat een paar dagen geleden bekend werd dat hij deze prestigieuze filmavond zou presenteren. Oude anti-homotweets die de acteur verstuurde zijn de aanleiding voor zijn vertrek.

Excuses kwamen te laat

Hart (39) excuseert zich nu ook via Twitter voor zijn eerdere uitspraken, en zegt dat hij om de aandacht niet af te leiden van een avond dat talentent viert. Hij biedt ook zijn excuses aan LGBTQ's.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In een eerdere post op Instagram zei Hart nog dat hij niet van plan was excuses aan te bieden, nadat de Oscars-organisatie hem had gebeld en gevraagd dit te doen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ik ga mij niet excuseren voor tweets uit 2009 tot en met 2011, waar ik mij al eerder voor verontschuldigd heb, een fase die ik al achter mij gelaten heb, is de strekking van zijn video-boodschap. Wellicht was deze video de aanleiding voor de Oscars-organisatie om hem zijn rol als presentator te ontnemen, normaliter een van de meest prestigieuze presentaties die je op de Amerikaanse televisie kunt krijgen.

Honderden negatieve tweets over homo's

Op Twitter heeft de komiek zich in bovenstaande jaren in honderden tweets negatief over homo's uitgesproken. Hij heeft er hier inmiddels een paar van verwijderd, maar een heel aantal staan nog op zijn account. Zo onderzocht de NOS: 'Zo schreef Hart in 2011 dat als zijn zoon zou spelen met een poppenhuis, hij dat zou kapotslaan op diens hoofd "omdat dat gay is". Verder gebruikte Hart 'homo' vaak als scheldwoord.' In zijn comedyshow van een aantal jaar geleden stelde Hart ook dat hij hoopte dat zijn zoon nooit homo zou worden. 'Ik ben geen homofoob", zei Hart.'Doe wat je wil, wees gelukkig. Maar ik als heteroseksuele man, als ik kan voorkomen dat mijn zoon homo wordt, dan doe ik dat.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars