Netflix kondigt eerste Afrikaanse serie aan

Volgens de streamingdienst kunnen we de Afrikaanse dramaserie Queen Sono in 2019 al verwachten.

pearl-thusi-netflix-afrikaanse-serie
Paras GriffinGetty Images

Netflix verrast ons iedere maand weer met verrassende content, en dat gaat voorlopig niet veranderen. Ook voor 2019 staan er weer genoeg nieuwe series en seizoenen op de planning, waaronder de Afrikaanse dramaserie Queen Sono. De streamingdienst heeft zojuist aangekondigd een spionageserie in Afrika te gaan maken, inclusief een volledig Afrikaanse cast. Een bijzonder moment, want het is de eerste keer dat Netflix een productie in Afrika gaat verwezenlijken.

Queen Sono

Het nieuws werd daarnaast groots aangekondigd door de Zuid-Afrikaanse hoofdrolspeelster Pearl Thusi (zie foto). Op haar persoonlijke Twitter-account deelt de 30-jarige actrice op enthousiaste wijze mee dat ze niet kan wachten om aan de slag te gaan. Zo benoemt ze de nieuwe productie een historisch moment voor Afrikaanse acteurs.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De nieuwe serie krijgt de titel Queen Sono, een dramaserie over een vrouwelijke spion die niet alleen misdaad bestrijdt, maar ook haar persoonlijke problemen, zo meldt Variety. Helaas is er verder op het moment nog niet veel bekend over de serie. Queen Sono zal al in 2019 op Netflix verschijnen.

Afrika

Netflix is van plan in de toekomst meer series op te nemen in het continent. Zo vertelde Netflix' directeur van internationale original films, Funa Maduka, aan Variety dat de nieuwe serie 'nog maar het begin is'. 'Afrika is de geboorteplaats van een van 's werelds oudste tradities wat betreft het vertellen van verhalen. Ook heeft het continent een rijke filmgeschiedenis,' aldus Maduka.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix