De Vogue TV-gids voor de feestdagen

Films, documentaires, tv-programma's, oudejaarsconferences: dit is je ultieme tv-gids voor de feestdagen geselecteerd door Vogue.

image
The Holiday

Met de feestdagen ploffen we na het tig-gangendiner massaal op de bank. En eerlijk is eerlijk: meer kunnen we in dat stadium ook niet meer. Daarnaast is er zoveel leuks te zien op de buis tijdens de feestdagen, dat je tevens een goed excuus hebt. Met dat vele leuks bedoelen we eigenlijk te veel leuks, en daarom stelden wij deze Vogue TV-gids samen. Hier vind je alles wat je wil zien en niet mag missen: van de leukste kerstfilms tot de meest spraakmakende documentaires, en natuurlijk de oudejaarsconferences.

Kerstfilms op tv in 2018

De Vogue TV-gids werkt als volgt: vanaf de week voor Kerst tot Oudjaarsavond – en dus alle dagen daar tussenin – selecteren wij wanneer je voor de buis moet gaan zitten, en wanneer je beter kunt blijven borrelen omdat er toch niet veel te zien is. Een handig overzicht dus, geordend op dag.

Vrijdag 21 december

06.00 uur – Laatste uitzending Evers Staat Op – SBS 6
Na 21 jaar stopt Edwin Evers met zijn 538-ochtendshow Evers Staat Op. Zijn allerlaatste uitzending duurt een hele dag, van zes tot zes, en dus kan je inspringen om een willekeurige glimp van zijn afscheid op te vangen.

20.30 uur – Just In Time For Christmas – RTL 8
Romantic comedy galore
, tijdens de feestdagen. Zoals ook deze Amerikaanse romcom Just In Time For Christmas, waarin een jonge psychologie-professor moet kiezen tussen haar droombaan aan de andere kant van het land, of trouwen met haar droomman in haar woonplaats. Op een mistige decembernacht wordt ze op mysterieuze wijze drie jaar de toekomst in gelanceerd, waardoor ze te zien krijgt wat er van haar leven terecht zal komen.

21.30 uur – The Hateful Eight – NPO3
Tijd om achter de buis gekluisterd deze spannende en absurdistische western te bekijken, waarin zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming door een sneeuwstorm vast te komen zitten. Een typisch Quentin Tarantino-meesterwerk.

Zaterdag 22 december

06.59 uur – Big Fish - RTL 4
Voor de vroege vogels is er ook iets te zien, zoals de fantasyrijke film Big Fish. Een film die je absoluut gezien moet hebben van niemand minder dan Tim Burton.

19.25 uur – Kerst met de Zandtovenaar - NPO Zapp
In de categorie: klassiekers. Een jaarlijks terugkerend evenement met Kerst – dit jaar voor de zevende keer uitgezonden – waarbij zandtovenaar Gert van der Vijver het kerstverhaal vertelt met zijn zandtekeningen.

22.10 uur – The Holiday – SBS 9
Voor als je 'm donderdag gemist hebt.

22.05 – Lola Rennt – Canvas

Al helemaal klaar met al die zoetsappige films? Lola Rennt is dan wel een liefdesverhaal, maar ook een met een randje. Een zenuwslopend verhaal met een sterke cast.

Zondag 23 december

18.20 uur – Alice in Wonderland – BBC Two
Waan je in het wonderland van Alice en kom alvast in de kerstsferen.

20.00 uur – Me Before You – RTL 4

Een romantisch drama waarin Emilia Clark (aka Game of Thrones' ultieme femme fatale) een totaal andere kant van zichzelf laat zien.

22.00 uur – Have I Got 2018 News For You – BBC One
Wat was wereldwijd het grootste nieuws van 2018? Een selectie van komieken, journalisten en andere gasten blikken bij de BBC terug op het afgelopen jaar.

23.05 uur – Een kaarsje voor Nicky Verstappen – NPO 1
De doorbraak in de zaak Nicky Verstappen hield Nederland dit jaar in z'n greep. In deze docu blikken de ouders van de om het leven gekomen jongen terug op het drama dat hun levens compleet veranderde.

Maandag 24 december - kerstavond

18.00 uur – Mary Poppins – BBC One
Dé Disneyklassieker die live-action combineert met animatie. Ideaal om even je geheugen op te frissen als je in de kerstvakantie naar Mary Poppins Returns wil, die nu in de bioscoop is.

20.30 uur – Home Alone – SBS 6
Het begin van de triologie die elke Kerst weer wordt herhaald. Geen Oscar-films, maar zeg nou eerlijk: onmisbaar tijdens de feestdagen.

20.30 uur – All You Need Is Love Kerstspecial – RTL 4
Vermoedelijk het meest bekeken programma op kerstavond, waarin Robert ten Brink (who else) families herenigt met elkaar. Clichématig scoort het programma hoog, maar met Kerst zien we dat eenmalig door de vingers.

21.00 uur – Lion – NPO 3
Liever een break van alle kerstcontent? Dan is deze veelvoudige Oscar-genomineerde film aan jou besteedt.

22.30 uur – Earth – Canvas
Als je deze indrukwekkende natuurdocu nog nooit gezien hebt, dan is dit het juiste moment om 'm op te zetten. Ook niet verkeerd om met Kerst stil te staan bij de harde realiteit van onze manier van leven op deze planeet.

Dinsdag 25 december - Eerste kerstdag

20.30 uur – Home Alone 2 – SBS 6
En dan is daar ook nummer twee.

20.30 uur – Love Actually – NET 5
Maar Home Alone is niet de enige kerstfilm op de buis vanavond. Als wij zouden moeten kiezen, zouden we het wel weten…

22.50 uur – George Michael: Freedom – NPO 3
Precies twee jaar geleden overleed muzieklegende George Michael op 53-jarige leeftijd aan een natuurlijke dood. In deze documentaire wordt er teruggeblikt op zijn succesvolle loopbaan.

Woensdag 26 december - Tweede kerstdag

20.30 uur – Home Alone 3 – SBS 6
Voor als je Kevin nog kunt uitstaan. Krijg je juist geen genoeg van al die kerstfilms? Dan is daar nog Netflix, met een flink aanbod.

De Vogue TV-gids wordt dagelijks aangevuld tot Oudejaarsavond.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst