De Vogue TV-gids voor de feestdagen

Films, documentaires, tv-programma's, oudejaarsconferences: dit is je ultieme tv-gids voor de feestdagen geselecteerd door Vogue.

Bed, Room, Bedroom, Furniture, Bed sheet, Comfort, Textile, Interior design, Bedding, Linens,
The Holiday

Met de feestdagen ploffen we na het tig-gangendiner massaal op de bank. En eerlijk is eerlijk: meer kunnen we in dat stadium ook niet meer. Daarnaast is er zoveel leuks te zien op de buis tijdens de feestdagen, dat je tevens een goed excuus hebt. Met dat vele leuks bedoelen we eigenlijk te veel leuks, en daarom stelden wij deze Vogue TV-gids samen. Hier vind je alles wat je wil zien en niet mag missen: van de leukste kerstfilms tot de meest spraakmakende documentaires, en natuurlijk de oudejaarsconferences.

Kerstfilms op tv in 2019

De Vogue TV-gids werkt als volgt: vanaf de week voor Kerst tot Oudejaarsavond – en dus alle dagen daar tussenin – selecteren wij wanneer je voor de buis moet gaan zitten, en wanneer je beter kunt blijven borrelen omdat er toch niet veel te zien is. Een handig overzicht dus, geordend op dag.

Maandag 23 december

18.45 uur – ABBA: The Movie, NPO 2
Gezellig de ABBA klassiekers meezingen met Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny.

20.25 uur – 2Doc: Roes, NPO 2
Voor deze documentaire besloot filmmaker Leo de Boer een maand geen alcohol te drinken. Dat had nogal wat gevolgen voor zijn sociale leven.

20.30 uur – Charlie and the Chocolate Factory, NET 5
In de vertolking van regisseur Tim Burton van deze klassieker steelt Johnny Depp de show als chocolademaker Willy Wonka.

Dinsdag 24 december - Kerstavond

18.30 uur – Beauty and the Beast, BBC One
In de spectaculaire live-action versie van deze Disneyklassieker komen Belle en het Beest tot leven.

20.25 uur – 3FM Serious Request: The Lifeline, NPO 3
Dit jaar zamelt Serious Request geld in voor slachtoffers van mensenhandel. Volg de drie dj's terwijl ze te voet het land doortrekken voor het goede doel.

20.30 uur – All you need is love: Kerstspecial, RTL 4
Ieder jaar weer dé favoriet op Kerstavond. Voor de 27ste keer op een rij wegzwijmelen bij liefdes- en familieverhalen samen met Robert ten Brink.

Woensdag 25 december - Eerste kerstdag

20.30 uur – Soof 2, RTL 4
In deel 2 van deze hilarische filmserie lijkt het dan eindelijk zo ver: Soof en Kasper gaan uit elkaar. Tijd voor Soof om haar leven weer op de rit te krijgen.

20.30 uur – Love Actually, NET 5
Bestaat er een film die je nóg meer het kerstgevoel kan geven dan Love Actually? Een romcomklassieker boordevol liefde om bij weg te zwijmelen.

22:10 – Slumdog Millionaire, NPO 3
Een straatarme jongen uit India doet mee aan Weekend Miljonairs, een moment dat zijn leven voorgoed kan veranderen. We zien alle gebeurtenissen die ervoor hebben gezorgd dat hij in die positie is beland. Bekroond met acht Oscars, en dat is niet voor niets.

22.35 uur – Matilda, RTL 4
Een eeuwige jeugdfavoriet: Matilda. De verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl blijft na al die jaren nog net zo leuk.

Donderdag 26 december - Tweede kerstdag

10:40 uur – Elf, Net 5
Will Ferrell speelt Buddy de elf, een mens die is opgegroeid in de elfenwereld. Hij komt achter zijn ware identiteit en besluit naar New York af te reizen om zijn echte vader te ontmoeten.

20:35 uur – Dit zijn wij, NPO 1
In Dit zijn wij is een groep dertigers allemaal op dezelfde dag jarig, maar worstelen ze ieder op hun eigen manier met het leven.

20:30 uur – De nationale non - nieuwsquiz 2019, NPO 3
Een komische quiz met Jack Spijkerman, Niels van der Laan, Jeroen Woe en diverse BN'ers over nieuwsberichten van het afgelopen jaar. De vraag is alleen: welke kloppen en welke niet?

20:30 uur – The BFG, SBS 6
The Big Friendly Giant
is een verfilming van Roald Dahls gelijknamige boek, waarin het meisje Sophie 'ontvoerd' wordt door een reus. Hij blijkt echter alles behalve kwade bedoelingen te hebben.

Vrijdag 27 december

20:30 uur – We're the Millers, Net 5
In We're the Millers probeert drugsdealer David een lading verdovende middelen van Mexico naar de Verenigde Staten te smokkelen. Hoe? Door een modelgezin bij elkaar te vinden, waaronder een stripper (Jennifer Aniston), buurjongen (Will Poulter) en straatschoffie (Emma Roberts).

22:05 uur – ABBA forever, NPO 3
ABBA-fans, opgelet! Op 'derde kerstdag' zendt NPO 3 de documentaire van de populaire Zweedse popgroep uit, inclusief nieuwe interviews met de bandleden, gesprekken met beroemde ABBA-fans en opnames van de originele versie van 'Waterloo'.

Dinsdag 31 december

14:10 uur - New Year's Eve, Net 5
Perfect voor wie al vroeg op de bank wil kruipen met een oliebol, wachtend tot de feestgekte losbarst. De romantische comedy New Year's Eve draait om Oudjaarsavond in New York, waar duizenden feestgangers en toeschouwers gaan zien hoe de bal valt wanneer de klok twaalf uur slaat. Dat niks op de vooravond van een nieuw jaar zo loopt als je verwacht, blijkt wel uit deze film.

19.25 uur - top 2000 à gogo, NPO 3
Voor de muziekliefhebber. Dit programma schijnt zijn licht op de grote hitlijst van Radio 2. Aan de hand van de favoriete platen van drie bekende Nederlandse kandidaten, duiken zij alvast in de hitlijst der hitlijsten.

21.25 uur - DWDD Oud & Nieuw, NPO 1
De leukste momenten van het jaar komen in deze special voorbij. Met o.a. Marc-Marie Huijbregts, Soundos El Ahmadi, Erik Dijkstra, Frank Evenblij en uiteraard de hoogtepunten uit 'De TV Draait Door'.

21.55 uur - 'Ik hou van Holland': oudejaarsspecial, SBS 6
Wie de oerhollandse gezelligheid graag in haar totaliteit omarmt, wil voor dit programma kiezen. In de oudejaarsuitzending zijn er extra veel spellen te bespeuren én hebben alle vragen te maken met 2019. Zet de kaasblokjes maar klaar.

22.20 uur - Claudia de Breij: Oudejaarsconference 2019, NPO 1
Als iemand veel bekijks trekt met shows, is het cómedienne Claudia de Breij wel. In haar conference zal het thema democratie centraal staan én wordt traditiegetrouw veel (en immer prachtig) gezongen.

De Vogue TV-gids wordt dagelijks aangevuld tot Oudejaarsavond.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst