Nieuw jaar, nieuw kijkvoer: deze films kun je dit jaar in de bioscoop verwachten

Van nieuwe drama's als If Beale Street Could Talk en Mary Queen of Scots tot Disney live-action films als The Lion King en Aladdin.

nieuwe-films-bioscoop-2019
Focus Features

Het afgelopen jaar hebben we kunnen genieten van een aantal steengoede films. Zo zagen we grote producties als A Star Is Born en Black Panther, nieuwe romantische komedies als To All The Boys I've Loved Before en zelfs stijlvolle thrillers als A Simple Favour. Nu filmjaar 2018 is afgerond, wordt het tijd te kijken naar wat aankomend jaar te bieden heeft. Onderstaande titels beloven ware hits te worden, en kunnen we in 2019 in de bioscopen verwachten. Zet maar alvast in je agenda.

Mary Queen of Scots

In Mary Queen of Scots spelen Saoirse Ronan en Margot Robbie tegenover elkaar als Mary Stuart en haar nicht Queen Elizabeth I, waarbij Mary (Ronan) er alles aan doet om de Engelse troon te bemachtigen, ook al moet ze daarvoor haar nicht eraf stoten. Saillant detail: Margot Robbie heeft in de film zo'n ander uiterlijk waardoor je haar bijna niet meer herkent.

Vanaf 17 januari in de bioscoop.

Green Book

Green Book vindt plaats in de jaren zestig in het zuiden van Amerika, waar in die tijd nog steeds sprake is van segregatie. Een concertpianist (Mahershala Ali) heeft een chauffeur nodig voor zijn tour en vindt de Italiaans-Amerikaanse Tony (Viggo Mortensen). Een inspirerend en waargebeurd verhaal over een hechte vriendschap.

Vanaf 31 januari in de bioscoop.

Universal Pictures

If Beale Street Could Talk

Het gelijknamige boek van auteur James Baldwin uit 1974 wordt verfilmd door regisseur Barry Jenkins, die een Oscar won met de film Moonlight. Het verhaal gaat over een meeslepende liefde tussen Fonny (Stephan James) en Tish (KiKi Layne). Hoewel de beelden van een levendig New York in de late zomerzon net uit een schilderij lijken te komen, is de verhaallijn fragiel en soms zelfs melancholisch. If Beale Street Could Talk wordt nu al een van de beste films van 2019 genoemd.

Vanaf 14 februari in de bioscoop.

Can You Ever Forgive Me?

Actrice Melissa McCarthy vertolkt in het waargebeurde Can You Ever Forgive me? een compleet andere rol dan in haar vorige films (vooral komedies). Ze speelt voormalig New York Times-bestselling biograaf Lee Israel, die in de jaren zeventig en tachtig haar geld verdiende met het schrijven van biografieën van onder meer Katharine Hepburn, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgall. Wanneer haar carrière in een slop zit, maakt ze een riskante keuze.

Vanaf 21 februari in de bioscoop.

Vice

Je zou het bijna niet geloven, maar het is Christian Bale die de rol speelt van de rechterhand van oud-president George W Bush, vice-president Dick Cheney. De acteur onderging voor zijn rol een complete transformatie, waaronder een gewichtstoename van meer dan twintig kilo. Vice gaat over het politieke klimaat toen Bush president was van de Verenigde Staten en onthult daarbij bepaalde waarheden en details over belangrijke figuren.

Vanaf 28 februari in de bioscoop.

Entertainment One

Aladdin

Na onder andere Mowgli en The Beauty and the Beast staan er in 2019 genoeg nieuwe live-action films van Disney op de planning. Zo krijgen de verhalen van Dumbo, Aladdin en The Lion King en real life versie om zo ook een volwassen publiek te kunnen aanspreken. In Aladdin zien we onder meer Naomi Scott als prinses Jasmine, Will Smith als de blauwe, vriendelijke geest uit de lamp en onze eigen Marwan Kenzari als bad guy Jafar. Wij zijn vooral benieuwd naar de vliegend tapijt-scènes.

Vanaf 22 mei in de bioscoop.

The Lion King

Ook de langverwachte remake van The Lion King kunnen we dit jaar in de bioscoop bekijken. Met de stemmen van Donald Glover a.k.a. Childish Gambino als Simba en Beyoncé als Nala belooft de film een groot spektakel te worden, ook al zal het plot niet veel afwijken van het origineel. De beginscène lijkt sprekend op de Disney-klassieker uit 1994, inclusief het fameuze Circle of Life.

Vanaf 17 juli in de bioscoop.

Once Upon a Time in Hollywood

Als we de geruchten moeten geloven, zal Once Upon a Time in Hollywood regisseur Quentin Tarantino's laatste film betekenen. Dan doet de filmkoning van de misdaad het meteen goed, want de hoofdrollen worden vertolkt door Leonardo DiCaprio en Brad Pitt. Het verhaal gaat over een acteur wiens carrière zo goed als over is en zijn stuntman, die de transitie van televisie naar film in 1969 proberen te overleven. Ook zijn er rollen weggelegd voor Margot Robbie, Al Pacino, Dakota Fanning en Lena Dunham. De film belooft 'very, very, very Quentin' te worden, als we de cameraman mogen geloven.

Vanaf 15 augustus in de bioscoop.

Andrew Cooper

Downton Abbey

Op 13 juli 2018 werd bekendgemaakt dat er een heuse Downton Abbey film aankomt, waarin de familie Crawley en hun bedienden worden gevolgd die bij hen inwonen op hun enorme landgoed in Engeland in de vroege jaren 1900. Nog even wachten en The Dowager Countess en de rest van de Downton Abbey-gang zal binnenkort te zien zijn op het grote scherm. De film zal verdergaan waar de laatste aflevering van de gelijknamige serie stopte. Inmiddels zijn de opnames afgerond, en ook is er al een eerste trailer vrijgegeven.

Vanaf 13 september in de bioscoop.

Charlie's Angels

Naomi Scott, Ella Balinska en Kristen Stewart zijn de nieuwe Charlie's Angels in de remake van de gelijknamige film en serie. De originele Charlie's Angels-film, gebaseerd op de serie uit de jaren zeventig, ging al eerder in de remake in 2003 (snap je het nog?), waarin Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu de hoofdrollen van de drie privédetectives vertolkten. In de nieuwste versie zal ook To All The Boys I've Loved Before's Noah Centineo een rol spelen. Verdere details over het plot zijn nog onbekend.

Vanaf eind 2019 in de bioscoop.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV