Netflix verhoogt de prijzen: dit moet je weten

De prijsverhoging is naar verluidt de grootste in de geschiedenis.

Performance, Event, Dancer, Performance art, Performing arts, Fashion, Fun, Stage, Dance, Choreography,
PoseNetflix

Amerikaanse streamingdienst Netflix verhoogt zijn tarieven voor abonnees in de Verenigde Staten. Volgens CNBC gaat het om de grootste stijging in de geschiedenis van de streamingdienst. 'Fantastische entertainment en goede gebruikerservaring', geeft Netflix als reden van de stijging. Al is dit geen grote zorg aan het hoofd van de mediamagnaat, die er vorig jaar nog zeven miljoen nieuwe kijkers bijkreeg.

Grote investeringen

De stijging van 13 tot 18 procent gaat per direct in voor alle nieuwe leden waarbij het populairste abonnement van 10,99 naar 12,99 dollar gaat. Naast dat Netflix ons elke maand verrast met content die ons aan onze laptop vastkluistert, komt dit nieuws niet als een overrompeling. Netflix heeft grote plannen in de nabije toekomst en daarvoor zijn grote investeringen nodig. De streamingdienst komt dit jaar bijvoorbeeld met een eerste Afrikaanse dramaserie, en heeft naar verluidt afgelopen jaren allesbehalve gebudgetteerd in vergelijking met tal van grote Hollywood studio's.

Onder andere na het nieuws dat Disney met een eigen streamingdienst komt, haalt Netflix alles uit de kan om op te boksen tegen de concurrentie als HBO, Hulu en Amazon. Er is nog geen nieuws bekend over de tarieven in Europa, aangezien Europa de Verenigde Staten vaak op de voet volgt kunnen we verwachten dat Netflix Nederland ook een forse prijsstijging zal doorvoeren in de toekomst. Om nu nog volop te genieten van de door Netflix geüploade films-en series, maakte Vogue alvast een selectie die je niet wil missen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix