Kijktip vanavond: 'De Geniale Vriendin' van Elena Ferrante

De serie is misschien nog wel beter dan het boek.

Photograph, Snapshot, Fashion, Standing, Street fashion, Human, Infrastructure, Street, Photography, Tourism,
L'Amica Geniale

Een van de mooiste boekenreeksen van de afgelopen jaren was toch zeker Elena Ferrantes De Napolitaanse Romans over de innige vriendschap en het leven van de twee vriendinnen Lila en Elena. Om fans nog gelukkiger te maken; de vier boeken van de Italiaanse schrijfster zijn verfilmd in een serie met acht seizoenen. Het eerste seizoen genaamd De Geniale Vriendin is vanaf vandaag te zien op de Nederlandse televisie.

Avontuur in het Napels van de jaren 50

Net zoals de boeken vertoont de serie de coming of age van hartsvriendinnen Elena en Lila tegen de achtergrond van het sombere maar levendige Napels in de jaren 50. De serie is opgenomen in het Italiaans – en zelfs deels in het Napolitaans en begint wanneer Elena, een vrouw op leeftijd, midden in de nacht wakker wordt gebeld over de verdwijning van haar beste vriendin. Het is het moment waarop zij besluit de geschiedenis van hun bijzondere vriendschap op papier te zetten. Elena en Lila groeien op in een arme Napolitaanse volkswijk. Als magneten trekken de tegenpolen elkaar aan wat resulteert in een innige vriendschap die in het teken staat van zowel liefde als jaloezie. Italiaanse filmregisseur Saverio Costanzo toont het verhaal en vooral de sfeer van het boek op indrukwekkende manier, waar we de personages leren kennen met als achtergrond de straten van Napels. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en zullen steeds op vrijdagavond opeenvolgend worden uitgezonden op de VPRO op NPO2 vanaf 22.55 uur.

Bekijk hier alvast de trailer:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV