De eerste Nederlandse Netflix Original: dit is wat je moet weten

De opnames in Amsterdam zijn al begonnen.

nederlandse-netflix-serie-ares
ARESNetflix

Onlangs kondigden we al de eerste Zweedse serie van Netflix aan, die vanaf 5 april te zien is op de streamingdienst. Daar komt binnenkort ook een Nederlandse variant bij, want Netflix is op het moment druk bezig met de opnames van de eerste Nederlandse Netflix Original. En de opnames voor die serie zijn zojuist begonnen in Amsterdam.

Ares

De nieuwe serie, die Ares gaat heten, is een achtdelige psychologische horrorserie, en gaat over beste vrienden Rosa en Jacob. In het verhaal worden zij uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Rosa en Jacob laten zich verleiden tot de rijkdom en macht binnen het geheime genootschap, en komen er al snel achter dat er vele demonische geheimen uit het verleden schuilen op de plek waar het genootschap is gevestigd. Het gevolg? Er blijkt een prijskaartje te hangen aan een leven binnen de élite vol mogelijkheden en privileges, maar zullen Rosa en Jacob die prijs ook betalen? Hoe dan ook, de serie belooft een bloedstollend spektakel te worden.

Cast

We zien veel bekende gezichten terug in de serie. Zo bestaat de cast van Ares onder andere uit de Nederlandse acteurs Jade Olieberg (speelt Rosa in de serie), Tobias Kersloot (speelt de rol van Jacob), Lisa Smit, Robin Boissevain en Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen. De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en is geschreven onder leiding van Michael Leendertse. En het goede nieuws is: Ares verschijnt dit jaar nog op Netflix. Wanneer dat precies gaat zijn is nog niet duidelijk, maar het zal waarschijnlijk het najaar worden. We houden je op de hoogte.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix