Deze Netflix-documentaire wordt je nieuwe favoriet, en breekt nu al alle records

De streamingdienst heeft het grootste bedrag ooit neergelegd voor documentaire Knock Down the House.

netflix-documentaire-knock-down-the-house
Scott EisenGetty Images

Hoewel we iedere maand weer nieuwe titels kunnen toevoegen aan onze bingewatch-lijst, heeft Netflix ook op de lange termijn genoeg nieuwe films en series voor ons in petto. Zo kunnen we dit jaar niet alleen een nieuwe Zweedse serie en de allereerste Nederlandse Netflix Original verwachten, ook komt er een hele bijzondere documentaire naar de streamingdienst. Zo heeft Netflix sinds kort de rechten van de politieke documentaire Knock Down the House in handen, waar tevens een recordbedrag van 10 miljoen dollar is betaald (omgerekend ruim 8,8 miljoen euro) - de duurste aankoop van een documentaire tot nu toe, weet Deadline.

Knock Down the House

In de politieke documentaire Knock Down the House, die begin deze maand in première ging op het Amerikaanse Sundance Film Festival, staat de strijd van vier vrouwen centraal om een plek in het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten te bemachtigen. Zo volgt de documentaire kandidaten Alexandria Ocasio-Cortez (zie foto), Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin. Daarvan is het de 29-jarige Ocasio-Cortez gelukt vorig jaar de tussentijdse verkiezingen te winnen, waarmee ze het jongste congreslid ooit werd. Knock Down the House is geregisseerd door Rachel Lears, die ook de documentaire Netizens (2018) regisseerde, en het project werd gefinancierd door middel van een inzamelingsactie. Nu heeft Netflix er de hoofdprijs voor betaald, maar het is nog niet bekend wanneer de nieuwe titel te zien is op de streamingdienst. De eerste teaser is alvast gepubliceerd op Vimeo, maar een officiële trailer blijft nog uit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix