Verslaafd aan YOU? Netflix-serie Dirty John wordt je nieuwe obsessie

De serie Dirty John is gebaseerd op de succesvolle true crime podcast Dirty John van de Los Angeles Times.

Netflix serie Dirty John
Netflix

Onze lijst met bingewatch-worthy Netflix-series wordt langer en langer. De Netflix-serie Dirty John ging op 14 februari (hoe romantisch) in première in Nederland. De serie is gebaseerd op de succesvolle true crime podcast Dirty John van de Los Angeles Times, die het waargebeurde verhaal vertelt over de rijke Debra Newell die verleidt wordt door de charmante John Meehan, die de bijnaam Dirty John niet voor niets kreeg. Dit liefdesdrama met een creepy mannelijk, niet on-aantrekkelijk hoofdpersonage wordt de nieuwe YOU genoemd.

People, Fun, Blond, Event, Vacation, Smile, Family, Party,
Dirty JohnNetflix

Dirty John

Dirty John vertelt het waargebeurde verhaal over Debra en John. Debra Newell (gespeeld door Connie Britton) heeft een schijnbaar perfect leven: ze is succesvol, rijk, mooi, runt haar eigen interieurbedrijf en woont in het pittoreske Newport Beach in California. Het enige wat er mist in haar leven is de liefde. Ze ontmoet de charmante en knappe dokter John Meehan (gespeeld door Eric Bana) via een datingsite en al snel belandt Newell in een whirlwind romance met een man waar ze eigenlijk niks van weet. Dit tot groot ongenoegen van haar dochters Terra (Julia Garner) en Veronica (Juno Temple). John roept twijfels op bij Debra’s dochters, die besluiten op onderzoek te gaan naar wie deze vreemde man is waar hun moeder binnen slechts twee maanden na ontmoeting mee getrouwd is. Debra wordt ondertussen steeds verder in Johns web van leugens, bedrog en manipulatie gesleurd, met verschrikkelijke gevolgen voor de complete familie.

De trailer:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De podcast

De serie is gebaseerd op de true crime podcast van de Los Angeles Times, waarin journalist Christopher Goffard in zes afleveringen het bizarre, doch waargebeurde verhaal vertelt over de meestermanipulator John en hoe hij in korte tijd Debra van al haar vrienden en familie wist te vervreemden, met een bloederig eind tot gevolg. Voor de echte true crime liefhebber – of voor iedereen die helemaal in dit verhaal wil duiken – luister eerst de podcast en lees de bijbehorende artikelen met foto's van de Los Angeles Times en ga daarna de Netflix-serie bingen om vervolgens weer boven water te komen nét op tijd voor het tweede seizoen van YOU.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix