Netflix' The Umbrella Academy is de ultieme superhelden-serie die je wil zien

Move over Marvel, The Umbrella Academy is je nieuwe bingewatch-obsessie.

the-umbrella-academy
Christos Kalohoridis/Netflix

Tijdens het scrollen door het Netflix-aanbod (waarvan Vogue de nieuwste titels wekelijks met je deelt) is The Umbrella Academy je wellicht opgevallen. De komst van de nieuwe serie is niet zo groots aangekondigd en ook was er maar vrij weinig buzz rondom één van Netflix' nieuwste titels. Heel vreemd, want The Umbrella Academy, een live-action adaptatie van de gelijknamige stripboeken van zanger Gerard Way en illustrator Gerard Bá, is een bijzonder vermakelijke serie die zeker de nodige aandacht verdient.

The Umbrella Academy: superhelden anno 2019

Hoewel Netflix heeft aangekondigd dat er dit jaar twee superhelden-series zullen verdwijnen, Marvel-series The Punisher en Jessica Jones, hebben fans daar een waardige vervanger voor gekregen. De 10-delige serie gaat over zeven broers en zussen, die in hun tienerjaren door hun "speciale krachten" superhelden waren. De serie begint met de opmerkelijke geboorte van één van de superhelden in een Russisch zwembad, waarbij de vrouw in kwestie niet wist dat ze überhaupt zwanger was. Op hetzelfde moment gebeurde dan ook op 72 andere plekken in de wereld. De miljardair Sir Reginald Hargreeves raakte zo gefascineerd door deze bijzondere geboortes dat hij alle ouders geld bood in ruil voor hun kind. Uiteindelijk sprokkelde hij zeven kinderen bij elkaar: Luther, Diego, Allison, Klaus, Nummer Vijf, Ben en Vanya. De zogeheten "Umbrella Academy" was gevormd.

the-umbrella-academy-netflix
The Umbrella Academy als jeugd-superhelden.
Netflix

In de jaren die daarop volgden, verlieten de broers en zussen één voor één hun ouderlijk huis (mede door de meedogenloze Hargreeves die alles behalve een liefdevolle ouder was). Hierdoor raakten ze niet alleen de connectie met hun thuis kwijt, maar ook verloren ze elkaar uit het oog. Door de dood van hun vader komen de broers en zussen weer samen, maar nu als volwassenen. Na de begrafenis weten ze allemaal niet zo goed wat ze met elkaar aan moeten, maar twee huurmoordenaars (waarvan Mary J. Blige er één is!) en een naderende apocalyps brengen daar verandering in.

Karakters

Niet alleen zien we R&B-koningin Mary J. Blige als de tijdreizende huurmoordenares Cha Cha, ook spelen andere grote namen een rol in de serie. Zo speelt Ellen Page (bekend van o.a. Juno en Inception) de rol van de "gewone" Vanya en zien we Tom Hopper als de immens brede en sterke Luther. Daarnaast worden de andere superhelden uit The Umbrella Academy vertolkt door Robert Sheehan (Klaus), David Castañeda (Diego), Emmy Raver-Lampman (Allison), Aidan Gallagher (Nummer Vijf) en Justin H. Min (Ben).

the-umbrella-academy
Een deel van de cast van The Umbrella Academy tijdens de première in Toronto.
George PimentelGetty Images

Trailer

The Umbrella Academy staat sinds 15 februari op Netflix. Mocht je benieuwd zijn geworden, bekijk hieronder dan alvast de trailer:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix