Netflix heeft het einde van The Notebook veranderd en Twitter pikt het niet

De streamingdienst heeft het einde van de romantische film veranderd en daar is Twitter niet mee opgezet.

image
YouTube

'It wasn’t over, it still isn’t over!' Een bekende quote in de oren van de echte rom com fan. En kun je je wel een echte romanticus noemen als de film The Notebook uit 2004 niet op je all time favorite lijst hebt staan? Een zoet liefdesverhaal dat iedereen tot op de dag van vandaag nog een knikkende kin bezorgt. Al heeft Netflix UK daar zo zijn eigen gedacht over. Zij hebben namelijk het einde van The Notebook veranderd en daar is Twitter niet blij om. Het is zelfs zo erg dat Netflix-gebruikers hun abonnement opzeggen.

Nieuw einde

In de vertolking van Nicholas Sparks' best verkopende roman zie je Noah en Allie, twee jonge geliefden die uit elkaar gedreven worden door oorlog en klassenverschillen. Zonder te veel spoilers vrij te geven; met veel plot twists gedurende de film, eindigt het verhaal jaren later met Allie in een verpleegtehuis die worstelt om iets uit haar verleden te herinneren vanwege haar dementie. In het tehuis brengt Noah al zijn tijd met haar door en proberen ze elke dag samen herinneringen op te halen. Op het einde van de film valt het bejaarde koppel hand in hand in slaap en doet een verpleegster van het tehuis de ochtend daarop de ontdekking dat de geliefdes overleden zijn.

image
YouTube

Twitter niet

Hoewel; in de Netflix UK versie van de film is de laatste scene met de verpleegster verwijderd. In plaats van dat Allie en Noah samen sterven, eindigt de film met het koppel dat samen naast elkaar in slaap valt en daar is Twitter allesbehalve gelukkig mee. Gelukkig laat Netflix Nederland het complete einde wel zien sinds ze The Notebook online plaatsten afgelopen jaar in augustus.

Onbekend met de film? Bekijk hier de trailer:

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix