Leaving Neverland: omstreden Michael Jackson docu vanavond op Nederlandse TV

De documentaire toont het verhaal van seksueel misbruik achter de King of Pop.

Photograph, Snapshot, Fun, Portrait, Photography, Art,
Leaving Neverland - HBO

Eerder werd bekend dat er een documentaire in de maak was over aantijgingen van seksueel misbruik tegen Michael Jackson. Eerder dit jaar maakte de documentaire zijn debuut op het Sundance filmfestival, nu is de film wereldwijd te bekijken, waaronder deze week ook in Nederland.

Schokkend

In de film vertellen twee oude vrienden van Jackson, Wade Robson en James Safechuck (die beiden destijds 7 jaar oud waren), zeer gedetailleerd over hoe de zanger hen jarenlang seksueel heeft misbruikt. Ook hun broers en zussen, ouders en huidige partners komen aan het woord over de gevolgen van het seksuele misbruik op de jongens en hun familie. De familie van Jackson ontkent echter alle aantijgingen die in de documentaire worden gemaakt. Na de première ontstonden er hevige reacties op de film.

Nederlandse uitzending

Ook tijdens de eerste vertoning in Nederland voor enkele journalisten afgelopen week waren de reacties schokkend als ook bedenkelijk. Zo stelt het NRC dat de film meer weg heeft van een getuigenis dan een journalistiek onderzoek waar weinig ruimte is voor weerwoord. Desalniettemin zijn de beelden en verhalen zo treffend als ook schokkend dat de film aantoont hoe seksueel misbruik slachtoffers kapotmaakt en families uiteenscheurt. In Nederland is de documentaire vrijdagavond 8 maart om 20.25 uur te zien via de VPRO op NPO 3. Janine Abbring zal de film inleiden en voert na de uitzending een nagesprek over de heftige documentaire.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV