Oprah Winfrey maakt documentaires voor de nieuwe streamingdienst van Apple

Apple heeft zijn eigen streamingdienst Apple TV+ groots bekendgemaakt.

streamingdienst-apple-tv-oprah-winfrey
Kevin MazurGetty Images

Apple maakte afgelopen maandag groot nieuws bekend: zo komt het technologiebedrijf met zijn eerste eigen betaalde streamingdienst, Apple TV+. Op de tv-dienst, die gepland staat voor het najaar, zal een geheel nieuwe programmering te zien zijn, met onder andere documentaires van tv-legende Oprah Winfrey. Daarnaast kondigde het bedrijf tijdens zijn presentatie in Californië aan Apple Arcade uit te brengen, een abonnementsdienst voor games.

Apple TV+

Tijdens de grote presentatie van de nieuwe streamingdienst betraden grote namen binnen de film- en televisiewereld het podium, waaronder regisseur Steven Spielberg, acteurs Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell en Oprah Winfrey. Apple TV+ zal nieuwe producties maken die exclusief op de gloednieuwe streamingdienst te zien zijn. Ook acteurs als Jason Momoa, Alfre Woodard en Kumail Nanjiani werken mee aan nieuwe series voor Apple. De streamingdienst zal in het najaar beschikbaar zijn in honderd landen, maar het is nog niet duidelijk of Nederland daar ook bij zit (waarschijnlijk wel). Ook heeft Apple de prijzen van Apple TV+ nog niet bekendgemaakt.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey gaat in eerste instantie twee documentaires maken in samenwerking met Apple. Op het podium in Californië werden er al enkele details bekendgemaakt. Zo zou de eerste documentaire Toxic Labor heten en gaan over seksuele intimidatie op de werkvloer. Over de tweede documentaire is minder bekend, maar het zou om een docuserie gaan over geestelijke gezondheid. Vorig jaar bracht Winfrey zelf het nieuws naar buiten dat ze een meerjarige samenwerking met Apple aan zou gaan. De 65-jarige tv-persoonlijkheid, die jarenlang The Oprah Winfrey Show presenteerde, behoudt haar plaats als voorzitter en CEO van haar eigen tv-zender OWN (Oprah Winfrey Network).

Apple Holds Product Launch Event In Cupertino
Oprah Winfrey tijdens Apple’s presentatie in Californië.
Michael ShortGetty Images

Nieuwe series

Naast de twee documentaires van Winfrey heeft Apple gezegd afleveringen van Spielbergs Amazing Stories uit te zenden. Ook zal de tv-serie The Morning Show, met onder anderen Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell, te zien zijn via Apple TV+. Andere titels die tot Apple's streamingdienst behoren (en exclusief daarop te zien zullen zijn), zijn de tv-series See (met Jason Momoa en Alfre Woodard), Little America (met Kumail Najiani), Helpsters en Little Voice (van filmmaker J.J. Abrams en zangeres Sara Bareilles). Daarnaast komt Apple met gamedienst Apple Arcade en wordt Apple News uitgebreid met Apple News+, een betaald abonnement voor meerdere tijdschriften, als The Cut en Vulture.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV