Familie Michael Jackson reageert met eigen documentaire op Leaving Neverland

In Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary komen compleet nieuwe details aan het licht.

michael-jackson-documentaire-neverland-firsthand
Phil DentGetty Images

Tien jaar na het overlijden van popicoon Michael Jackson in 2009 werd de schokkende documentaire Leaving Neverland uitgebracht, waarin de aantijgingen rondom seksueel misbruik door de zanger worden aangekaart. De HBO-documentaire ging in januari in première op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten, maar werd niet lang daarna ook uitgezonden op de Nederlandse televisie. De reacties waren niet mals. Zo weren meerdere radiostations de muziek van Jackson, schrapt Louis Vuitton items van de zanger uit diens mannencollectie en wordt attractiepark Neverland gesloopt. De familie van de zanger heeft nu ook gereageerd op Leaving Neverland door een eigen documentaire uit te brengen, met de titel Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary.

'Leugens'

Eerder reageerde de familie van Jackson al op de beschuldigingen met een officieel statement. De familie is zeer ontdaan en zegt 'niet te willen toekijken hoe deze publieke lynch plaatsvindt'. Met de nieuwe documentaire Neverland Firsthand komt de familie nu met een tweede reactie. Zo reageren onder meer Michael Jacksons neefje Taj Jackson en zijn nichtje Brandi Jackson openlijk op het controversiële Leaving Neverland, waarin Jacksons "langdurige relatie" met toen twee jongens, James Safechuck (41) en Wade Robson (36), in de jaren negentig centraal staat. Brandi heeft naar eigen zeggen zelf tien jaar lang een relatie gehad met Robson. Volgens haar verspreidt hij nu leugens over haar oom. Zo vertelt Brandi in Neverland Firsthand:

‘Wade zegt dat hij een relatie had met mijn oom, dat ze verliefd waren. Hij zegt dat mijn oom hem van vrouwen afhield, maar dat is niet waar. Mijn oom heeft ons juist bij elkaar gebracht. Ik vind het fascinerend dat hij denkt dat hij zo tien jaar van zijn leven kan uitwissen. [...] Ik zou hem zeggen dat hij moet stoppen met liegen. Ik ben niet geïnteresseerd in waarom hij het doet. Hij moet er gewoon mee stoppen. Deze leugens moeten ophouden en het is niet oké. Mijn oom zorgde voor deze man en was erg goed voor hem en zijn familie en dat weet hij.’

Tegengeluid

De film, die te zien is op YouTube, is gemaakt door producent Liam McEwan en regisseur Eli Pedraza. De documentaire is inmiddels al ruim 400.000 keer bekeken. Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary laat dan misschien wel een tegengeluid horen rondom de aantijgingen van seksueel misbruik door de zanger, de documentaire is niet bedoeld om slachtoffers van seksueel geweld neer te halen. ‘Seksueel misbruik moet nooit licht opgevat worden,’ zo laten de makers weten in een toelichting. De complete documentaire, die in totaal ongeveer een half uur duurt, kun je hier via YouTube bekijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV