Eindelijk is bekend wie prinses Diana zal spelen in het nieuwe seizoen van The Crown

De Britse actrice maakte afgelopen jaar haar acteerdebuut.

Diana in Majorca
Georges De KeerleGetty Images

De geliefde Netflix-serie The Crown zorgde voor menig persoon voor lange bingewatch-avonden door de boeiende eerste twee seizoenen. Onlangs werd bekend dat een derde en vierde seizoen in de maak zijn, waar niemand minder dan wijlen prinses Diana een grote rol zal spelen. Nu is dan eindelijk bekend wie deze iconische rol gaat vertolken in de serie, tegen alle verwachtingen in.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jong acteertalent

Na een lange zoektocht is Britse actrice Emma Corrin gecast voor de rol van de moeder van prins William en Harry, zo meldt The Hollywood Reporter. Corrin maakte vorig jaar haar acteerdebuut met de film Misbehavior, en heeft nu deze bijzondere en spraakmakende rol te pakken in een van de bekendste Netflix-series. Maker van de serie Peter Morgan stelt meteen verbluft te zijn geweest over Emma's acteertalent: 'Emma wist ons meteen te pakken toen ze auditie deed voor de rol van Diana Spencer. Naast de onschuld en schoonheid van een jonge Diana lukt het haar ook een buitengewone vrouw neer te zetten die van een anonieme jonge vrouwe uitgroeide tot de meest iconische vrouw van haar generatie.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Groot fan

In het vierde seizoen maakt Diana haar opwachting waar ze wordt afgebeeld als jonge prinses terwijl ze worstelt om goede relaties op te bouwen met haar schoonfamilie, de koningin en prins Philip. De actrice is enorm vereerd dat ze deze iconische rol in de serie mag gaan vertolken. Zo laat ze aan The Hollywood Reporter weten: 'Sinds de allereerste aflevering van The Crown ben ik enorm fan en aan de buis gekluisterd. Dat ik me nu bij deze geweldig getalenteerde acteerfamilie mag voegen is onwerkelijk. Diana is een waar icoon en ik beloof haar volledig eer aan te doen'. Eerder ontstond er ophef over Diana's verschijning in de serie, doordat de regisseur haar wilde portretteren als een invloedrijk persoon die de koninklijke familie hevig veranderde, en uiteindelijk wordt afgebeeld als een 'wanhopig' persoon. Britse media verwachtten dat deze benadering voor de nodige ophef zal zorgen. Hoewel een precieze releasedatum nog uitblijft, zal het vierde seizoen hoogstwaarschijnlijk begin 2020 pas uitkomen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van The Crown