Kit Harington deelt een wel heel pikant detail van de opnames van Game of Thrones seizoen 8

Jon Snow's eerste ritje op de rug van een draak verliep niet bepaald voorspoedig.

kit-harington-pikant-detail-opnames-game-of-thrones
Dimitrios KambourisGetty Images

Let op! Dit artikel kan spoilers bevatten van de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 8.

Maandag ging de eerste aflevering van het achtste (en tevens laatste) seizoen van Game of Thrones in première. We waren met zijn allen getuige van Jon Snow's eerste vlucht op de rug van Daenerys' draak Rhaegar, die hij samen met zijn nieuwe geliefde slash tante maakte over het hagelwitte landschap van The North. Hoewel die indrukwekkende dollemansrit er heel smooth uitzag op ons scherm (wij waren er allang afgevallen), bleken de opnames ervan minder soepel en zelfs pijnlijk te verlopen. Dat onthult acteur Kit Harington in de nieuwe behind-the-scenes videoserie van Game of Thrones, genaamd The Game Revealed.

Pijnlijke rit

Net als zijn tegenspeelster Emilia Clarke, die de rol van Daenerys Targaryen vertolkt, moest Harington de bewuste scène opnemen voor een green screen, zittend op een rodeo-achtige machine (ook wel een "buck" genoemd). De bewegingen van de acteurs worden op die manier opgenomen, dus wanneer Harington klaar was met filmen werden de draak en de achtergrond door middel van visuele effecten aan de scène toegevoegd. Volgens Harington verliep zijn eerste 'ritje' niet bepaald gemakkelijk. Zo ging de machine op een gegeven moment zo erg tekeer dat de acteur zichzelf bezeerde op een nogal, eh, ongemakkelijke plek.

Dragon, Tree, Plant, Fictional character,
Jon op de rug van Daenerys’s draak Rhaegar.
HBO

'Er was een moment waarop Jon bijna van de draak afviel en hevig op en neer gaat,' vertelt Harington in de video. 'Mijn rechterbal kwam daarbij knel te zitten, maar ik had geen tijd om "stop" te roepen. Toen ik heen en weer werd geslingerd, dacht ik, "Dit is hoe het eindigt, op deze buck, in het rond geslingerd aan mijn testikels."' De acteur barst in lachen uit voor de camera en voegt aan zijn ietwat pikante verhaal toe: 'Sorry, dat was waarschijnlijk iets te veel informatie.' Hopelijk verlopen Jon's toekomstige drakenvluchten (als die er zijn, tenminste) wat soepeler. We zullen het zien in de komende afleveringen van Game of Thrones seizoen 8. Aflevering 2 is vanaf maandag 22 april te zien op HBO (via Ziggo).

De complete video van The Game Revealed bekijk je hieronder (het bewuste fragment begint op 14:40).

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV