Waarom Netflix de stekker uit populaire serie Santa Clarita Diet trekt

Na drie seizoenen komt er helaas een einde aan de zomcom met Drew Barrymore.

santa-clarita-diet-stopt
Saeed Adyani/Netflix

We kennen actrice Drew Barrymore vooral van haar rollen in romcoms als Never Been Kissed, Music and Lyrics en Going the Distance, maar de laatste jaren zien we haar alleen nog als "springlevende zombie" in Netflix' hitserie Santa Clarita Diet. Niet voor lang meer, want de streamingdienst heeft zojuist bekendgemaakt de stekker uit de zomcom te trekken.

Santa Clarita Diet stopt

Na drie seizoenen komt er een einde aan de show met Drew Barrymore en Timothy Olyphant. Het eerste seizoen verscheen in 2017, en het derde en laatste seizoen verscheen onlangs nog op Netflix. Nu heeft de streamingdienst besloten te stoppen met de serie. In een statement laat Netflix weten groot fan te zijn van de show, maar dat alle goede dingen aan een eind komen. 'De wereld wist niet wat een "zomcom" was tot Santa Clarita Diet, en we zijn bedenker en maker Victor Fresco zeer dankbaar dat hij dit idee naar Netflix heeft gebracht,' aldus de streamingdienst. Zelf had Fresco vijf seizoenen in gedachten, zo liet hij weten aan The Hollywood Reporter: 'Ik had van te voren bedacht dat het vijf jaar zou duren, dat voelde goed voor mij.' Het is een vreemde keuze van Netflix om de stekker uit de serie te trekken, niet alleen omdat grote namen als Drew Barrymore en Timothy Olyphant in de serie te zien zijn, maar ook omdat Santa Clarita Diet een populaire productie is met goede kritieken. Geld zou dan ook de reden zijn geweest tóch te stoppen met de serie. 'We zijn ons ervan bewust dat de show steeds meer geld kost,' vertelde Fresco tegen The Hollywood Reporter. 'Ik weet dat Netflix dol is op de show, en de kijkers blijkbaar ook. Ik weet niet hoe het algoritme over ons denkt, en het algoritme maakt heel veel beslissingen.' Ook andere populaire series moesten het al eerder ontgelden, zoals Marvel-shows The Punisher en Jessica Jones.

Zomcom

Santa Clarita Diet is een comedy- en zombieserie ineen. Sheila (Barrymore) en Joel Hammond (Olyphant) zijn een gelukkig getrouwd stel, dat een rustig leven leidt in de suburbs van Santa Clarita in Californië. Hun levens staan compleet op hun kop nadat ze een nogal vreemde maaltijd eten. Naar aanleiding daarvan maakt Sheila opeens een grote verandering door. Zo komen zij en Joel erachter dat ze fysiek gezien eigenlijk "dood" is. Toch ziet de vrouw er springlevend uit. Wat blijkt? Sheila is veranderd in een soort zombie, die dan wel haar hersens (en knappe uiterlijk) behouden heeft, maar niets liever eet dan menselijk vlees. Logischerwijs komt het huwelijk van Sheila en Joel onder druk te staan (en dat is zacht uitgedrukt), maar toch vinden ze een manier om met "de nieuwe Sheila" om te gaan. Wat natuurlijk gepaard gaat met de nodige humor en hilarische, al dan niet absurde momenten.

Mocht je Santa Clarita Diet willen kijken, de serie staat nu (nog) met drie seizoenen op Netflix. Bekijk de trailer van seizoen 1 onderstaand.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix