De Obama's gaan modeserie voor Netflix maken

Michelle en Barack Obama zullen in totaal meer dan zeven producties voor Netflix maken.

Event, Formal wear, Electric blue, Gesture, Smile, Suit,
Getty Images

Dat Netflix van spectaculaire samenwerkingen houdt, is niet onbekend. Nog maar net maakte de streamingdienst bekend dat talkshowkoningin Oprah Winfrey een docuserie over mentale gezondheid aan het produceren is met Britse prins Harry. Beyoncé heeft haar eigen docu Homecoming op Netflix en nu kondigt de Amerikaanse streamingdienst aan te zullen samenwerken met de Obama's voor onder andere een modeserie.

Netflix's nieuwe producers

De voormalige president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle Obama, die twee weken geleden nog in Amsterdam was om haar nieuwe boek Becoming voor te stellen, zijn Netflix's nieuwe content creators. Volgens Higher Ground Productions, het productiebedrijf dat de Obama's vorige lente uit de grond stampten, heeft het koppel maar liefst zeven projecten lopen in samenwerking met Netflix. 'Als we het hebben over kwesties als ras en klassen, democratie en burgerrechten, en nog veel meer, geloven we dat elk van deze producties ons niet alleen zal vermaken, maar iedereen allen zal opvoeden, verbinden en inspireren', zei Barack in een verklaring.

Dramareeks over modewereld

De series, documentaires en films die het koppel zal produceren zullen in de loop van de volgende jaren te zien zijn op de streamingdienst. De dramareeks Bloom over de modewereld in New York, die zich afspeelt vlak na de Tweede Wereldoorlog, focust op de hindernissen waarmee vrouwen en gekleurde mensen geconfronteerd werden. Callie Khouri, Oscar-bekroonde scenarist van de wereldbekende film Thelma and Louise en bedenker van de serie Nashville zal optreden als executive producer. Voor de serie Bloom is de cast nog niet aangekondigd, maar het ziet er nu al uit volgens W Magazine, dat Lucy Hale die de titulaire rol van Katy Keene, een modemusical-spin-off van Riverdale speelde, klaar is voor deze rol.

Drukke agenda

Naast Bloom kunnen we heel wat uiteenlopende thema's verwachten. Zo zullen de Obama's zich ook buigen over gezondheid in de reeks Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents waarbij ze 'jonge kinderen en hun gezinnen meenemen op avonturen over de hele wereld die ons het verhaal van onze voeding vertellen', zo wordt in het persbericht gezegd. De non-fictiereeks The Fifth Risk: Undoing Democracy van Michael Lewis, gebaseerd op zijn boek zal focussen op het beleid van president van de Verenigde Staten Donald Trump. Crip Camp is ook één van de vele nieuwe projecten; deze documentaire zal het leven laten zien van gehandicapte tieners op een zomerkamp nabij Woodstock in de jaren 70. Overlooked vertelt het verhaal van de werknemers die de overlijdensberichten in The New York Times schrijven en de film American Factory vertelt het verhaal van een Chinese miljardair die voor zijn nieuwe bedrijf zo'n 2000 Amerikaanse arbeiders onder zijn hoede neemt. Bijna twee handenvol projecten waarbij de Obama's een samenwerking aangaan met Netflix. Can't wait!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix