De reden waarom de film 'Once Upon A Time In Hollywood' een zeven minuten durende staande ovatie kreeg

Quentin Tarantino's nieuwe film met in de hoofdrol Margot Robbie, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio belooft meer dan goed te worden.

Red carpet, Facial expression, Carpet, Red, Premiere, Event, Suit, Fashion, Formal wear, Flooring,
Getty Images

Zeven minuten. Zo lang applaudisseerde het publiek dat de première van Tarantino's nieuwe film Once Upon A Time In Hollywood mocht meemaken. Niet zittend in hun comfortabele bioscoopstoel, nee, staand. Tijdens het 72ste Cannes Filmfestival, het jaarlijkse prestigieuze filmfestival in de Franse kuststad, stelde de Amerikaanse filmregisseur, acteur en scenarioschrijver Quentin Tarantino zijn nieuwe langverwachte film voor en die werd meer dan goed ontvangen.

Fashion, Fun, Yellow, Event, Choreography, Fashion design, Formal wear, Dance, Dress, Photography,
Leonardo DiCaprio als Rick Dalton in Once Upon A Time In Hollywood
Sony Pictures

Eerbetoon aan gouden eeuw

De film speelt zich af in 1969 in Hollywood en vertelt het verhaal van een stuntman en een tv-acteur, wiens leven verstrikt raakte in de beruchte Manson-familie. De plot draait om televisiester Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn oude stunt-dubbele Cliff Booth (Brad Pitt), die hun weg banen in een industrie in 1969 in Los Angeles waar ze nauwelijks nog herkend worden. Margot Robbie speelt Sharon Tate in de film. Sharon Marie Tate was een Amerikaans actrice die gehuwd was met filmregisseur Roman Polański en vermoord werd door de Manson-familie in 1969. Het is Tarantino's eerbetoon aan de laatste momenten van de gouden eeuw van Hollywood. De rest van de cast bestaat uit grootheden als Al Pacino, Kurt Russell, Dakota Fanning, Luke Perry, Timothy Olyphant, en Margaret Qualley.

Hair, Blond, Clothing, jean short, Waist, Shorts, Beauty, Jeans, Long hair, Hairstyle,
Margot Robbie als Sharon Tate in Once Upon A Time In Hollywood.
Sony

Ongezien fenomeen

Zowel op social media als op het filmfestival zelf was Once Upon A Time In Hollywood de highlight van de dag. Aan het einde van de screening van de wereldpremière van de film kon de regisseur en bekende cast op een staande ovatie rekenen die zeven minuten lang duurde. Een ongezien fenomeen in de geschiedenis van het festival, volgens Deadline. Tarantino sprak de menigte na de screening kort toe: 'Bedankt om zo'n geweldig publiek te zijn' Daarna bedankte hij ook de de studio, producers, cast en crew. Dit is Tarantino's negende en meest recente film in Cannes sinds Inglourious Bastards in 2009. Hij won de Palme d'Or-award 25 jaar geleden voor Pulp Fiction. Volgens AD's filmrecensent behoort deze film tot 'Tarantino's beste producties van het laatste decennium'. De film is vanaf 15 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk de trailer van Once Upon A Time In Hollywood hier:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV