Waarom The Society een van de beste series op Netflix is van dit moment

Het genre tienerdrama krijgt een totaal andere wending in deze nieuwe hitserie waarvan er al een tweede seizoen in de maak is.

the-society-netflix
The SocietyNetflix

Oké, toegegeven: ik ben iemand die een voorliefde heeft voor het zogeheten tienerdrama genre. Zo was ik vroeger al groot fan van Gossip Girl en The O.C., heb ik Pretty Little Liars tot het einde volgehouden en kijk ik (nog steeds) naar Riverdale, ook al neemt dat verhaal zulke bizarre wendingen aan dat ik het bijna niet meer kan volgen. Sinds kort mag ik een nieuwe titel toevoegen aan mijn lijst met favoriete series, en dat is de nieuwe Netflix Original The Society, die sinds 10 mei op Netflix staat. Netflix kondigde ook aan dat een tweede seizoen in de maak is.

De titel klinkt niet alleen aantrekkelijk in mijn oren, ook het verhaal - tieners die na een mysterieuze verdwijning van hun ouders en de rest van de wereld moeten zien te overleven in hun eigen society - is om van te snoepen. Toen ik eenmaal de trailer had gezien, was ik om. Als je nu denkt dat deze serie dertien in een dozijn is en enkel over een paar tieners en hun problemen gaat, dan heb je het toch echt mis. En ik ga je uitleggen waarom.

Hair, Blond, Jeans, Denim, Hairstyle, Fashion, Long hair, Human, Textile, Brown hair,
The SocietyNetflix

The Society

Zoals ik hierboven al kort omschreef, gaat de tienerserie (uiteraard) over een groep pubers die allemaal naar dezelfde middelbare school gaan in hun kleine woonplaats. We maken kennis met zussen Cassandra, een uitblinkster in alles wat ze doet, en Ally, het kleine zusje dat altijd in haar schaduw staat. Daarnaast krijgen we te maken met stereotypes als leden van het plaatselijke football-team (waaronder quarterback Luke), de populaire rijkeluiszoon (Harry), het stille meisje zonder vrienden (Elle), de nerd (Gordie) en de bad guy (Campbell). Maar ook kent de serie veel verrassende karakters, zoals een dove, homoseksuele jongen (Sam) en een vroom, christelijk meisje met een complete collectie aan wapens in haar kluis (Helena). Kortom: een serie met zowel verrassende als niet zo verrassende personages.

Strijd om te overleven

Wanneer ze met zijn allen op schoolreis gaan en nog op dezelfde avond thuis komen omdat het schoolreisje toch is gecanceld (een beetje vaag als je het mij vraagt), blijkt hun stadje niet meer hetzelfde te zijn als voorheen. Zo komen ze erachter dat al hun ouders/broertjes/zusjes/huisdieren zijn verdwenen. Tot overmaat van ramp blijken ze ook nog eens totaal te zijn afgesloten van de rest van de wereld, als die wereld nog bestaat, want alles om hun woonplaats heen is bebost. De tieners moeten dus hun eigen maatschappij zien te vormen, iets wat niet gemakkelijk gaat met zoveel jonge mensen en zoveel vrijheid.

Crowd, People, Audience, Event, Youth, Performance, Fun, Night, Cheering, Leisure,
The SocietyNetflix

Het duurt daarom ook niet lang voordat de boel escaleert en er een heuse overlevingsstrijd losbarst. En die overlevingsstrijd uit zich in - zonder al te veel te spoilen - diefstal, ongelukken en zelfs moord. Er zijn geen regels, geen wetten en geen politie, dus moeten de tieners voor eigen rechter spelen en een werkende samenleving zien op te bouwen. Een ingewikkelde taak als je zestien jaar oud bent en nog niet eens weet hoe je een ei moet koken. Bij wijze van spreken dan.

Verschuivende morele waarden

The Society is een serie die verdergaat dan het gemiddelde tienerdrama, en naast de "standaard" problemen als onbeantwoorde liefde, jaloezie en onzekerheden ook een diepliggende betekenis kent. Het verhaal laat ons namelijk zien hoe het menselijk gedrag verandert naarmate we meer vrijheden hebben en er geen regels meer zijn die ons voorschrijven wat we wel en niet mogen doen. Het resultaat is dat morele waarden verschuiven; van nog geen snoepje durven stelen tot de complete supermarkt leegroven, en daden die ooit ondenkbaar waren, worden opeens realiteit. Wellicht dat de serie daarom zo goed werkt. De geschetste situatie waarin de tieners zich begeven is zó bizar dat we ons niet kunnen voorstellen wat wij in dezelfde situatie zouden doen. Dus blijven we kijken, de levens van Ally & co. volgen, en hopen dat ze hoe dan ook slagen in hun onwerkelijke missie.

Komst seizoen 2

Netflix heeft begin juli bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. Er is nog geen officiële verschijningsdatum, maar naar verwachting kunnen we het nieuwe in 2020 bekijken. De focus van het tweede seizoen zal liggen op de drie die nu de leiding hebben. Campbell, Lexie en Harry, mogen dan wel de leiding hebben, maar ze zijn het totaal niet met elkaar eens. Het is afwachten hoe hun leiderschap zich in het tweede seizoen gaat ontwikkelen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix