Zomerse films op Netflix waardoor je meteen een vakantie wil boeken

Verkeer je in zomerse sferen, maar dan thuis op de bank.

zomerse-films-op-netflix
Mamma Mia! / PETER MOUNTAIN

Afgelopen weekend werd ons land omgetoverd tot zonovergoten oord, met als gevolg overvolle terrassen en drukbezochte stranden. De zomer is dan toch echt in aantocht, en hoewel we ons graag goed voorbereiden op een vakantie in de zon (met onder meer de beste sunscreens, meest zomerse bronzers en grootste swimwear trends), zijn mentale preppings ook nodig. Lees daarvoor niet alleen Vogue's travel guides voor de meest zonnige bestemmingen, maar vergeet ook niet in de ultieme vakantie mood te komen door - ja, écht - Netflix aan te zetten. Vogue selecteerde de meest zomerse films op de streamingdienst zodat jij straks helemaal klaar bent voor je summer holiday.

1. Mamma Mia

We trappen af met een van de vrolijkste films op de complete streamingdienst: Mamma Mia. Want wie wordt er niet gelukkig van de zomerse tunes van ABBA? In de film, die zich afspeelt op een idyllisch Grieks eiland (ideetje?), gaat Sophie (gespeeld door Amanda Seyfried) op zoek naar haar vader. Er zijn drie potentiële kandidaten, die ze alle drie uitnodigt om haar bruiloft bij te wonen. Een hoop hilariteit en zomerse momenten gegarandeerd, en dat met ABBA's klassiekers als Money, Money, Money, Dancing Queen en Our Last Summer.

Photograph, Romance, Sky, Love, Sunset, Interaction, Water, Friendship, Forehead, Reflection,
The Last Summer
Netflix

2. The Last Summer

De titel van deze film verraadt het al; dit gaat over een laatste, alles betekende zomer. Vier tieners (waaronder Riverdale's KJ Apa) beleven hun laatste zomer samen als vriendengroep voordat ze gaan studeren. Ze proberen er alles uit te halen, wat grote effecten heeft op hun vriendschap en opbloeiende liefdes. The Last Summer is vooral een aanrader voor iedereen die een all American summer in gedachten heeft.

3. The Darjeeling Limited

Misschien is dit niet een film waardoor je direct in het zwembad zou willen springen, maar de vrolijke kleuren en prachtige cinematografie van Wes Anderson zorgen er wél voor dat je direct in een vrolijke stemming komt. Drie broers reizen af naar India en stappen aan boord van de Darjeeling Limited, een felblauwe trein die dwars door het Aziatische land rijdt. Samen gaan ze op zoek naar hun moeder, maar de reis op zich brengt ze ook verder in de zoektocht naar elkaar.

Leisure, Sitting,
The Darjeerling Limited
FOX SEARCHLIGHT PICTURES

4. Mowgli

Mocht je een expeditie door de Afrikaanse of Aziatische jungle ambiëren, kijk dan naar de live-action versie van The Jungle Book, waarin het verhaal van "wolvenkind" Mowgli werd verteld. In 2016 verscheen de eerste live-action film van The Jungle Book, maar in 2018 kwam daar een nieuwe film bij, Mowgli. Het weesjongetje Mowgli, dat in de jungle werd opgevoed door wilde dieren, gaat in de film op zoek naar zijn ware identiteit.

5. Walking on Sunshine

Deze is voor alle liefhebbers van het musical genre. Walking on Sunshine is een Britse romcom waarin verschillende covers van grote hits uit de jaren tachtig de revue passeren. Maddie (gespeeld door Annabel Scholey) nodigt haar zus Taylor uit voor haar bruiloft, maar weet niet dat haar aanstaande tevens de ex is Taylor. Hoewel het plot misschien niet al te vrolijk klinkt, zijn de swingende eighties tunes dat wel. Al helemaal in combinatie met het prachtige landschap van het Italiaanse Apulië (Puglia), waar de film zich afspeelt.

Event, Fun, Party, Leisure, Ceremony,
Forgetting Sarah Marshall
Universal

6. Forgetting Sarah Marshall

Nog een zomerse bestemming die duidelijk naar voren komt in een Netflix-film is Hawaii. In Forgetting Sarah Marshall vertrekt de heartbroken Peter (Jason Segel) naar een vakantieoord op het tropische eiland om daar zijn ex, Sarah Marshall (Kristen Bell), te vergeten. Of je nu ook je voormalige geliefde probeert te vergeten of gewoon weg wil dromen bij het exotische Hawaii, bekijk dan deze vermakelijke romcom.

7. Ibiza

Misschien niet de beste film van Netflix, maar wel eentje die je vrijwel direct in de vakantiestemming brengt. Harper (gespeeld door Gillian Jacobs) moet voor haar werk naar Barcelona, maar dat verloopt niet geheel volgens plan als haar twee vriendinnen Nikki en Leah besluiten met Harper mee te gaan. Het drietal kiest ervoor koers te wijzigen naar het Spaanse eiland Ibiza om daar vervolgens de tijd van hun leven te hebben. Mocht je nog geen reden hebben om naar Ibiza te verkassen deze zomer, dan heb je die nu wel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix