Deze When They See Us special met Oprah staat nu op Netflix

Oprah Winfrey interviewt de "Central Park Five" over de gebeurtenis die hun leven compleet veranderde.

When They See Us special op Netflix
Netflix

Eerder vertelden we al over de aangrijpende, waargebeurde serie When They See Us, die sinds 31 mei op Netflix staat. De serie heeft in korte tijd behoorlijk wat stof doen opwaaien. Zo is het verhaal achter de show hartverscheurend, en het feit dat de gebeurtenissen zich echt hebben voltrokken maakt het des te schrijnender.

Na het "succes" van de nieuwe serie is er zojuist een heuse When They See Us special verschenen op de streamingdienst, met niemand minder dan queen of the talkshow Oprah Winfrey die het gesprek aangaat met de zogeheten "Central Park Five".

When They See Us special op Netflix

When They See Us vertelt het verhaal van zogeheten "Central Park Five": vijf zwarte tieners die in het voorjaar van 1989 werden verhoord als verdachten en later onterecht beschuldigd van betrokkenheid bij een verkrachting. Het duurde jaren voordat ze weer op vrije voeten kwamen.

When They See Us Netflix
Netflix

In de special, getiteld Oprah Winfrey Presents: When They See Us Now zien we hoe de Amerikaanse Oprah Winfrey de vijf onschuldige mannen interviewt, even als When They See Us-regisseur Ava DuVernay. Zo gaat Oprah het gesprek aan met Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise, die allemaal jarenlang in de gevangenis hebben gezeten voor een misdaad die zij niet hebben begaan.

Emotioneel

Tijdens het interview met de vijf mannen van de Central Park Five komt een hoop pijn en verdiet naar boven. Zo zeggen de mannen het afschuwelijk te vinden wat hen is overkomen en dat ze hun jeugd zijn kwijtgeraakt. Vier van de vijf zijn echter positief over hun toekomst; zij denken dat de Netflix-serie kan helpen bij hun verwerkingsproces. Alleen Anton McCray lijkt het moeilijk te hebben met zijn toekomst. Zo barst hij meerdere keren in huilen uit, en zegt hij tegen Oprah dat hij "gebroken is op een manier die niet meer te herstellen is".

Bekijk een kort fragment van de special hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De special Oprah Winfrey Presents: When They See Us Now staat sinds 13 juni op Netflix.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix