Netflix wijdt documentaireserie aan de laatste dagen van de Romanov-familie

Herbeleef in The Last Czars de laatste dagen van de Romanov-dynastie.

the-last-Czars-netflix-serie-romanov-familie
Netflix

Het is ruim honderd jaar geleden dat de Romanov-dynastie tot zijn einde kwam. De toenmalige Tsaar Nicholaas II werd met zijn vrouw Alexandra, vier dochters en zoontje brutaal vermoord door de Bolsjewieken. Nog tot op vandaag zijn vele geïnteresseerd in het verhaal van de Romanov-familie. Netflix wijdt nu een documentaireserie aan de laatste dagen van de wereldbekende familie.

The-last-Czars-netflix-serie-romanov-familie
Tsaar Nicolaas II van Rusland met zijn vrouw, Alexandra van Hessen-Darmstadt, en hun dochters, Olga, Tatiana, Maria en Anastasia en Aleksej in 1913.
Getty Images

De Romanovs

De bevolking was arm en ontevreden en ook de eerste wereldoorlog kostte Rusland een hoge tol. Dit zorgde ervoor dat in 1917 de Russische Revolutie uitbrak en Tsaar Nicolaas II werd afgezet. De Romanov-familie heeft driehonderd jaar over Rusland geregeerd en die macht eindigde in 1918. De communistische Bolsjewieken onder leiding van Vladimir Lenin grepen de macht en de Romanov-familie werd onder leiding van Jakov Joerovski geëxecuteerd.

Half serie, half documentaire

De serie is gefocust op de laatste dagen van de Romanovs en volgt de vier dochters van de Tsaar: Olga, Tatiana, Maria en Anastasia. Anastasia is veruit de bekendste van de familie. Zij was ook de inspiratie voor de tekenfilm Anastasia die in 1997 uit kwam. De Netflix-documentaire wordt afgewisseld met fictieve en geromantiseerde scenes, die worden voorzien van analyses van historici en experts. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en staat nu op Netflix.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix