Lashana Lynch wordt naar verluidt de eerste vrouwelijke James Bond

Hoewel de actrice een andere naam gaat krijgen in de films, is het een primeur.

Lashana Lynch James Bond
Getty Images

Sinds de Britse acteur Daniel Craig aankondigde nog een laatste keer in de huid te kruipen van 007-agent James Bond, draait de geruchtenmolen overuren. Wie wordt zijn waardige opvolger? De naam van Idris Elba werd verscheidene keren genoemd, en ook acteur Richard Madden zou in aanmerking komen. Nu lijkt het erop dat de eerste vrouwelijke James Bond zich aandient, want de keuze zou gemaakt zijn voor actrice Lashana Lynch.

De eerste vrouwelijke 007

Eerder werd al bekend gemaakt dat Bohemian Rhapsody-acteur Rami Malek de rol van de bad guy op zich zal nemen in de volgende 007-film. De keuze voor de fameuze rol van Bond bleef nog uit. Tot nu. Atlhans, zo lijkt het, want een officiële bekendmaking laat nog op zich wachten. Volgens de Mail on Sunday zal Lashana Lynch de nieuwe 007 worden, maar dan met een andere naam. Zo zal ze Nomi heten in de film, en niet Bond.

'Bond-fans kunnen ontspannen; ze zal niet de nieuwe Bond worden, maar een nieuw karakter dat zijn geheim agent nummer 007 overneemt nadat hij MI6 heeft verlaten,' aldus de Mail on Sunday. 'Het is een groots moment. Bond is nog steeds Bond, maar wordt vervangen als 007 door deze prachtige vrouw.' Afgelopen april maakte Lynch al bekend een rol te krijgen in de nieuwe Bond-film, maar het was vooralsnog onduidelijk wat die rol zou inhouden. De actrice is vooral bekend van haar rol als Maria Rambeau in Captain Marvel, en maakt nu haar debuut in de nieuwste Bond-film.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Spectaculair moment

Volgens een bron binnen de filmwereld zal de introductie van Lynch spectaculair verlopen. Zo zal M, gespeeld door acteur Ralph Fiennes, in een van de eerste scènes zeggen, 'Kom binnen, 007', waarna Lynch haar moment pakt en de ruimte binnenloopt. Niet alleen is het bijzonder dat de makers van de film kiezen voor een vrouw om in de huid van 007 te kruipen, maar ook de keuze voor een zwarte vrouw is er eentje voor in de boeken. Zo heeft een zwarte acteur in de geschiedenis van James Bond nog nooit de rol van 007 gespeeld. Een unicum, dus.

Bond 25

Lynch maakt haar entree in de 25e Bond-film, die gepland staat voor volgend jaar. In de film is ook Daniel Craig te zien, die hoogstwaarschijnlijk wordt vervangen door Lynch in het verhaal. De eerste beelden van de nieuwe film zijn al vrijgegeven. Zo zien we momenten uit een van de beginscènes, die zich afspeelt in Jamaica. Wie we nog meer terug gaan zien in de film is de Franse actrice Lea Seydoux. Zij zal opnieuw de rol van Dr. Madelaine Swann gaan vertolken. Ook Ben Whishaw als Q, Ralph Fiennes als M en Naomie Harris als Miss Moneypenney zullen terugkeren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV