Netflix-serie The Witcher wordt ook wel de nieuwe Game of Thrones genoemd

Zal The Witcher het gat kunnen vullen dat Game of Thrones heeft achtergelaten?

The Witcher
Netflix

Inmiddels is het alweer een half jaar geleden dat de allerlaatste aflevering van Game of Thrones te zien was (waarover de meningen sterk waren verdeeld). De populaire HBO-serie heeft werkelijk een gat achtergelaten, waardoor er hard op zoek wordt gegaan naar een waardige vervanger. Naast de nieuwe HBO-serie Chernobyl (die het verhaal vertelt van de gelijknamige kernramp in 1986), komt ook Netflix met een opvolger. Zo is binnenkort de serie The Witcher te zien op de streamingdienst, die niet alleen qua stijl maar ook qua fantasy-level op hetzelfde niveau zit als GoT.

The Witcher

Tijdens de Comic-Con in San Diego heeft Netflix de eerste teaser voor diens nieuwe serie The Witcher vrijgegeven. De serie heeft een hoog fantasy-gehalte, en is gebaseerd op de gelijknamige populaire boekenreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Het verhaal gaat over de zogeheten "monsterjager" Geralt of Rivia, die probeert te overleven in een wereld waar de mensen soms nog kwaadaardiger kunnen zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Op een gegeven moment ontmoet hij een magiër en een jonge prinses. Samen zullen ze het avontuur aangaan in de wereld waarin zij leven ("The Continent"), maar die is – hoe kan het ook anders – niet zonder gevaren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De nieuwe Game of Thrones?

Hoewel de verhaallijn hoogstwaarschijnlijk minder complex is als die van Game of Thrones, zal de nieuwe serie gelijkenissen vertonen met onze HBO-favoriet. Ook The Witcher speelt zich af in een alternatieve wereld, waar magische wezens en gevaar op de loer liggen. En wie weet, misschien wordt Man of Steel-acteur Henry Cavill, die de rol van Geralt of Rivia vertolkt, wel de nieuwe Kit Harington?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ook wordt de serie veel vergeleken met de beroemde trilogie van Lord of the Rings. Niet alleen vertoont het verhaal sterke gelijkenissen met de films, ook heeft de hoofdpersoon lang, witblond haar, net als elf Legolas, het fameuze karakter van Orlando Bloom in de trilogie. Netflix heeft de officiële releasedatum nu ook bekend gemaakt; vanaf 20 december is de nieuwe serie te zien. Benieuwd geworden? Bekijk de trailer, die Netflix zojuist heeft vrijgegeven, onderstaand.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix