Netflix-serie The Witcher wordt ook wel de nieuwe Game of Thrones genoemd

Zal The Witcher het gat kunnen vullen dat Game of Thrones heeft achtergelaten?

The Witcher
Netflix

Inmiddels is het alweer meer dan twee maanden geleden dat de allerlaatste aflevering van Game of Thrones te zien was (waarover de meningen sterk waren verdeeld). De populaire HBO-serie heeft werkelijk een gat achtergelaten, waardoor er hard op zoek wordt gegaan naar een waardige vervanger. Naast de nieuwe HBO-serie Chernobyl (die het verhaal vertelt van de gelijknamige kernramp in 1986), komt ook Netflix met een opvolger. Zo is binnenkort de serie The Witcher te zien op de streamingdienst, die niet alleen qua stijl maar ook qua fantasy-level op hetzelfde niveau zit als GoT.

The Witcher

Tijdens de Comic-Con in San Diego heeft Netflix de eerste teaser voor diens nieuwe serie The Witcher vrijgegeven. De serie heeft een hoog fantasy-gehalte, en is gebaseerd op de gelijknamige populaire boekenreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Het verhaal gaat over de zogeheten "monsterjager" Geralt of Rivia, die probeert te overleven in een wereld waar de mensen soms nog kwaadaardiger kunnen zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Op een gegeven moment ontmoet hij een magiër en een jonge prinses. Samen zullen ze het avontuur aangaan in de wereld waarin zij leven ("The Continent"), maar die is - hoe kan het ook anders - niet zonder gevaren.

De nieuwe Game of Thrones?

Hoewel de verhaallijn hoogstwaarschijnlijk minder complex is als die van Game of Thrones, zal de nieuwe serie gelijkenissen vertonen met onze HBO-favoriet. Ook The Witcher speelt zich af in een alternatieve wereld, waar magische wezens en gevaar op de loer liggen. En wie weet, misschien wordt Man of Steel-acteur Henry Cavill, die de rol van Geralt of Rivia vertolkt, wel de nieuwe Kit Harington?

View this post on Instagram

Genuinely love this horse #Hector

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

Ook wordt de serie veel vergeleken met de beroemde trilogie van Lord of the Rings. Niet alleen vertoont het verhaal sterke gelijkenissen met de films, ook heeft de hoofdpersoon lang, witblond haar, net als elf Legolas, het fameuze karakter van Orlando Bloom in de trilogie. De officiële releasedatum is nog niet bekend, maar naar verwachting zou de serie eind dit jaar nog op Netflix verschijnen. Benieuwd geworden? Bekijk de trailer, die Netflix zojuist heeft vrijgegeven, onderstaand.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix