Het Nationale Ballet maakt animatiefilm met Michaela de Prince en Igone de Jongh

Het Nederlandse balletgezelschap maakt een bijzondere nieuwe film waar dans en animatie samenkomt.

het nationale ballet coppelia
Het Nationale Ballet

Nationale Opera & Ballet is bezig met een gloednieuw project met sterdansers Michaela DePrince en Igone de Jongh. Het Nederlandse balletgezelschap maakt een animatiefilm met echte dansers, een adaptatie van het klassieke Coppelia-ballet die in 2020 in de bioscopen verschijnt.

Green, Yellow, Dance, Gesture, Competition event, Player, Sports, Performance, Team sport, Performing arts,
Irek Mukhamedov als bakker, Michaela DePrince als Zwaantje en choreograaf Ted Brandsen
Tonnie van Gessel

Bijzonder project

Het Nationale Ballet creëert met deze film een bijzondere combinatie tussen ballet en animatie. Het oorspronkelijke ballet werd gemaakt in 1870 en vertelt het verhaal van Coppelia, een levende pop die het ideaalbeeld van schoonheid moet weerspiegelen en de prille liefde tussen Zwaantje (gedanst door Michaela DePrince) en Frans (vertolkt door solist Daniel Camargo) bedreigd. De scenes voor de film zijn opgenomen voor green screens zodat de animaties later kunnen worden toegevoegd.

Performance, Performance art, Performing arts, Modern dance, Dance, Dancer, Fun, Concert dance, Event, Choreography,
Michaela DePrince als Zwaantje en Daniel Camargo als Frans
Niels Zonneburg

Moderne versie

Artistiek directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen maakte een moderne versie op het ballet die de leidraad vormt voor de film. 'Het oorspronkelijke verhaal uit de negentiende eeuw gaat over een poppendokter die Coppelia schept, in onze versie hebben we het naar de huidige tijd vertaalt waar dokter Coppelius een plastisch chirurg is die iedereen belooft mooier, beter en aantrekkelijker te maken', aldus Brandsen tegenover de NOS. In zijn versie werkt Zwaantje in een juicebar en is Frans een fietsenmaker. De film wordt geregisseerd door Jeff Tudor, een bekroonde regisseur van dansfilms, en het Belgische animatieduo Steven de Beul en Ben Tesseur.

De 3 regisseurs hebben het idee ontwikkeld en het scenario geschreven, geïnspireerd op het ballet van Ted Brandsen.

Performing arts, Performance, Dancer, Event, Gesture, Performance art, Illustration, Art, Dance,
Vito Mazzeo als Dr. Coppelius, Michaela DePrince als Zwaantje
Tonnie van Gessel

Schoonheidsidealen

Michaela DePrince is soliste bij Het Nationale Ballet en vertolkt de rol van Zwaantje. In een interview met het NRC vertelt de danser dat ze het onderliggende verhaal van de film interessant vindt: 'Deze film gaat juist over dat niemand perfect is, dat schoonheid niet aan de buitenkant te zien is. Als het verhaal niet had gestaan waar ik zelf ook voor sta en de cast niet zo divers was geweest, had ik nooit ja gezegd.' De cast bestaat verder uit grote namen als Igone de Jongh, danser en acteur Jan Kooijman en de Britse balletlegende en tv-persoonlijkheid Darcey Bussell. De film zal naar verwachting eind 2020 in de bioscoop te zien zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV