Wie is Sharon Tate, de iconische actrice gespeeld door Margot Robbie in Once Upon A Time In Hollywood?

Margot Robbie vertolkt de rol van Hollywood-actrice Sharon Tate, maar wie was zij eigenlijk?

wie is Sharon Tate
MirrorpixGetty Images

Het duurt niet lang meer of Once Upon A Time In Hollywood, de nieuwste film van Quentin Tarantino, draait in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 15 augustus, om precies te zijn, kun je de veelbelovende prent met Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Margot Robbie bewonderen. Die laatstgenoemde vertolkt de rol van Amerikaanse Hollywood-actrice Sharon Tate, die in 1969 op tragische wijze om het leven kwam met toedoen van de zogeheten Manson-familie. Maar wie was de actrice eigenlijk, en in hoeverre krijgen we een inkijkje in haar leven bij het kijken van Once Upon A Time In Hollywood?

Wie is Sharon Tate?

Sharon Marie Tate werd geboren op 24 januari 1943 in Dallas, en was de dochter van legerofficier Paul James Tate en Doris Gwendolyn Willett. Vanwege haar vaders werk verhuisde Tate een aantal keren op jonge leeftijd. Zo woonde het gezin op verschillende plekken in de Verenigde Staten en vertrok vervolgens naar Italië. Eenmaal volwassen besloot Sharon naar Hollywood te verhuizen, waar ze in eerste instantie aan het werk ging als model. Met haar knappe verschijning (blonde haren, bruine ogen) duurde het niet lang voordat Tate werd opgemerkt en werd ze al snel vergeleken met iconische Hollywood-actrices als Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Sophia Loren.

Sharon Tate
Sharon Tate in 1968.
Silver Screen CollectionGetty Images

Haar eerste project als actrice was in de tv-serie The Beverly Hillbillies, waarin Tate de rol van Janet Trego vertolkte. Later speelde ze in diverse films, waaronder Eye of the Devil (1966), Valley of the Dolls (1967), Don't Make Waves (1967) en The Fearless Vampire Killers (1967). Tijdens de opnames van de laatstgenoemde kreeg Sharon een relatie met Poolse regisseur Roman Polánski, met wie ze in 1968 trouwde.

Film Wedding
Sharon Tate en Roman Polánski op hun huwelijksdag, 20 januari 1968 in Londen.
Evening StandardGetty Images

Een jaar later vertrok Sharon naar Italië en Frankrijk voor de opnames van de Italiaanse comedy Una su Tredici (The 13 Chairs), wat uiteindelijk haar laatste film werd. Op dat moment was de actrice zwanger van haar eerste kind met Polánski. In de zomer van 1969 reisde Tate weer af naar Los Angeles op zich voor te bereiden op de bevalling. Polánski zou een paar weken later de oversteek maken, die op dat moment in Londen werkte aan een film.

The Manson Family

In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 werd Tate op brute wijze om het leven gebracht. Zo drongen vier aanhangers van sekteleider Charles Manson in zijn opdracht de woning van Tate en Polánski binnen, waar op dat moment nog vier andere mensen aanwezig waren: Steven Parent, acteur Wojtek Frykowski, beroemde kapper (en Tate's voormalige geliefde) Jay Sebring en erfgename Abigail Folger. Alle aanwezigen werden vermoord, inclusief Tate's ongeboren kind (die later de naam Paul Richard kreeg, vernoemd naar de vaders van Sharon en Roman). Manson werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord van zijn "Manson Family", wat een van de meest beruchte moordzaken in de geschiedenis zou worden.

Once Upon A Time In Hollywood

De nieuwe Tarantino-film Once Upon A Time In Hollywood speelt zich af in het Hollywood van 1969, in de tijd dat Tate floreerde als actrice. Het verhaal gaat over televisiester Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn oude stunt double Cliff Booth (Brad Pitt), die hun weg proberen te vinden in Los Angeles als Dalton erachter komt dat hij een 'has-been' is geworden; zijn tijd in Hollywood lijkt voorbij te zijn. Margot Robbie speelt de rol van Sharon Tate, die op dat moment een gevierde Hollywood-actrice is en de beroemde buurvrouw is van Dalton. Booth krijgt banden met de Manson-familie en ontmoet Charles Manson, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de moord op Tate. De rest van de cast bestaat uit grootheden als Al Pacino, Kurt Russell, Dakota Fanning, Timothy Olyphant, Luke Perry en Margaret Qualley.

Hair, Blond, Clothing, jean short, Waist, Shorts, Beauty, Jeans, Long hair, Hairstyle,
Margot Robbie als Sharon Tate in Once Upon A Time In Hollywood.
Sony

Tarantino heeft de film omschreven als 'een ode aan het Hollywood van vroeger' en ziet de tijd waarin de prent zich afspeelt ook wel als 'de gouden eeuw van Hollywood'. Dat Tarantino een bijzonder goede ode heeft neergezet, blijkt wel uit de staande ovatie van maar liefst zeven minuten die de film kreeg tijdens de première op het Cannes Film Festival. Een bijzondere prestatie, waarmee de verwachtingen voor de film hoog komen te liggen. Nu nog afwachten of die verwachtingen worden waargemaakt.

Bekijk hieronder de trailer van Once Upon A Time In Hollywood, die 15 augustus in de bioscoop draait:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV