Er komt een musical over het leven van prinses Diana

Vooral haar huwelijk met prins Charles zal de rode draad vormen in de gloednieuwe musical.

musical prinses diana
BettmannGetty Images

Het leven van wijlen prinses Diana blijft tot op de dag van vandaag intrigeren. De Britse prinses was geliefd bij velen, waardoor haar plotselinge overlijden in 1997 als een grote schok kwam. Het mag duidelijk zijn dat ze nog altijd zeer geliefd is. Zo wordt het ouderlijk huis van Diana opengesteld voor publiek, zijn haar iconische looks geveild voor immense bedragen en komt er nu ook een musical over haar leven naar Broadway, inclusief bijzondere première.

Musical over prinses Diana

De musical zou in eerste instantie in maart 2020 in première gaan in het Longacre Theatre op Broadway, maar dat liep door de coronacrisis even anders. Vlak voor New York in lockdown ging werden nog wel een aantal try-outs van Diana opgevoerd. De musical zal nu naar verwachting openen op 25 mei 2021, al krijgt het stuk al eerder een behoorlijk bijzonder première. De musical is namelijk eerst te zien op Netflix, zo maakten producers Grove Entertainment, Frank Marshall en The Araca Group op 12 augustus bekend. Het is voor het eerst dat een Broadway-productie eerst op televisie te zien is en daarna pas in het theater.

musical prinses diana
La Jolla Playhouse

In het vorige musicalseizoen kreeg het verhaal zijn wereldpremière in het Californische La Jolla Playhouse, maar nu wordt de musical ook eindelijk toegankelijk voor het grote publiek (en door de samenwerking met Netflix zelfs nóg toegankelijker). In de productie wordt Diana Spencer gespeeld door de Duitse actrice Jeanna de Waal, vertolkt acteur Roe Hartrampf de rol van prins Charles en zullen actrices Erin Davie en Judy Kaye hun opwachting maken als (respectievelijk) Camilla Parker Bowles en koning Elizabeth. Het stuk wordt voor Netflix zonder publiek opgenomen in het Longacre Theater. Wanneer Diana op de streamingdienst verschijnt, is nog niet bekend.

musical prinses diana
La Jolla Playhouse

Verhaal

Een blik op het verhaal kunnen we gelukkig al wél werpen. De musical begint in 1981, in de periode voordat Lady Di gaat trouwen met prins Charles. Na hun bruiloft krijgt ze te maken met een 'afstandelijke echtgenoot, een onbeweeglijke monarchie en constante kritiek van de media', aldus de samenvatting. Maar door haar 'eerlijkheid, moderne perspectieven en compassie verovert ze de natie, ook al betekent dat een bedreiging voor de koninklijke familie van Engeland.' Het verhaal is geschreven door musicalschrijvers Joe DiPietro en David Bryan, en is geregisseerd door Christopher Ashley. Kostuumdesigner William Ivey Long is verantwoordelijk voor de re-creatie van Diana's fameuze garderobe op het podium.

musical prinses diana
La Jolla Playhouse

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana