Er komt een musical over het leven van prinses Diana

Vooral haar huwelijk met prins Charles zal de rode draad vormen in de gloednieuwe musical.

musical-prinses-diana
BettmannGetty Images

Het leven van wijlen prinses Diana blijft tot op de dag van vandaag intrigeren. De Britse prinses was geliefd bij velen, waardoor haar plotselinge overlijden in 1997 als een grote schok kwam. Het mag duidelijk zijn dat ze nog altijd zeer geliefd is. Zo wordt het ouderlijk huis van Diana opengesteld voor publiek, zijn haar iconische looks geveild voor immense bedragen en komt er nu ook een musical over haar leven naar Broadway.

Musical over prinses Diana

Fans van het Britse koninklijke huis kunnen maar alvast een ticket boeken naar New York in het voorjaar, want dan is de musical over prinses Diana te zien. Zo meldt Deadline dat de musical in maart 2020 in première gaat in het Longacre Theatre op Broadway. In het vorige musicalseizoen kreeg het verhaal al zijn wereldpremière in het Californische La Jolla Playhouse, maar nu wordt de musical ook eindelijk toegankelijk voor het grote publiek.

musical prinses diana
La Jolla Playhouse

In de productie wordt Diana Spencer gespeeld door de Duitse actrice Jeanna de Waal, vertolkt acteur Roe Hartrampf de rol van prins Charles en zullen actrices Erin Davie en Judy Kaye hun opwachting maken als (respectievelijk) Camilla Parker Bowles en koning Elizabeth.

musical prinses diana
La Jolla Playhouse

Verhaal

De musical begint in 1981, in de periode voordat Lady Di gaat trouwen met prins Charles. Na hun bruiloft krijgt ze te maken met een 'afstandelijke echtgenoot, een onbeweeglijke monarchie en constante kritiek van de media', aldus de samenvatting. Maar door haar 'eerlijkheid, moderne perspectieven en compassie verovert ze de natie, ook al betekent dat een bedreiging voor de koninklijke familie van Engeland.' Het verhaal is geschreven door musicalschrijvers Joe DiPietro en David Bryan, en is geregisseerd door Christopher Ashley. Costuumdesigner William Ivey Long is verantwoordelijk voor de re-creatie van Diana's fameuze garderobe op het podium. De productie, die Diana gaat heten, zal op 31 maart in première gaan.

musical prinses diana
La Jolla Playhouse
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV