Beruchte R. Kelly documentaire binnenkort te zien op Videoland

De inmiddels spraakmakende docu Surviving R. Kelly is binnenkort ook in Nederland te zien.

r-kelly-documentaire-videoland
Mark DavisGetty Images

De Amerikaanse rapper R. Kelly ligt de afgelopen jaren flink onder vuur wegens heftige beschuldigingen van seksueel misbruik. Eerder was al bekend dat er een documentaire is gelanceerd over de gebeurtenissen rondom de aantijgingen, waarin de vermeende slachtoffers voor de camera verschijnen. Nu is bekend dat de docu genaamd Surviving R. Kelly ook in Nederland te zien zal zijn, vanaf 20 september op Videoland.

'Surviving R. Kelly'

De docu rondom het misbruik van R. Kelly kwam begin dit jaar uit in de Verenigde Staten. De documentaire werd al snel opgepikt door de media, door de schokkende verhalen die te zien zouden zijn in de film. In de ruim zes uur durende documentaire, die bestaat uit zes verschillende afleveringen, verschijnen meer dan vijftig interviews waarin de rapper wordt beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen. De eerste aflevering van Surviving R. Kelly is vanaf 20 september te zien op Videoland.

Ophef

Sinds het uitkomen van de documentaire zijn er verschillende maatregelen getroffen tegenover de rapper. Zo kondigde Sony Music eerder aan de zanger niet langer te zullen vertegenwoordigen, liet Lady Gaga weten spijt te hebben van haar samenwerking met de zanger en werd bekend dat de rapper, die jarenlang beschuldigd werd van seksueel misbruik, officieel strafrechtelijk werd vervolgd. Officieel lopen er momenteel drie rechtszaken tegen de artiest, en wordt hij vervolgd voor het ronselen van vijf jonge vrouwen om seks met hem te hebben. R. Kelly reageerde eerder al op de documentaire, die hij naar verluidt walgelijk zou hebben genoemd en een wraakactie van mensen uit de muziekindustrie, zo meldde NOS destijds.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV