Haal die leren trenchcoat maar uit de kast want er komt een nieuwe Matrix-film aan

Warner Bros. kondigde zojuist The Matrix 4 aan, met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in hun originele rollen.

the-matrix-4
Warner Bros.

Duik diep in je kledingkast en stof die leren trenchcoat uit de vroege noughties maar af, want er is een nieuwe Matrix-film op komst. Dat heeft Toby Emmerich, de voorzitter van Warner Bros., dinsdag bekend gemaakt. Na zestien jaar komt er dan eindelijk een vervolg op de iconische science-fiction trilogie: The Matrix 4.

The Matrix 4

In de nieuwe Matrix-film zullen de originele karakters Neo en Trinity te zien zijn, opnieuw gespeeld door respectievelijk Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss. Ook de productie en regie blijft in lijn met het origineel; zo wordt de vierde Matrix-film wederom geregisseerd en geschreven door Lana Wachowski. Samen met haar zus was zij ook verantwoordelijk voor de vorige drie delen. 'We zijn ontzettend blij dat we met Lana weer een nieuwe Matrix-film mogen maken,' vertelde Emmerich tegen Variety. 'Lana is een uitzonderlijk creatieve filmmaker.' Ook Aleksandar Hemon en David Mitchell zullen meeschrijven aan het script. De productie zal vermoedelijk in 2020 van start gaan, maar verdere details – zoals het plot en de titel van de film – zijn vooralsnog onbekend.

Iconisch

Het is inmiddels alweer twintig jaar geleden dat de eerste Matrix-film te bewonderen was op het witte doek. De film was vrijwel meteen een groot succes, en sleepte maar liefst vier Oscars in de wacht. Met name op het gebied van visuele effecten was de productie baanbrekend. Het duurde daarom niet lang of er waren twee vervolgen in de maak, The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003).

Latex, Latex clothing, Fictional character, Supervillain, Costume, Leather,
Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss in The Matrix.
Warner Bros.

De filmreeks gaat over een groep rebellen die de strijd aangaan tegen een allesbeheersend, zelfdenkend computersysteem. Very begin 2000, maar vandaag de dag nog altijd actueel. Dat is ook de reden voor de nieuwe film, aldus Wachowski. Zo legt de regisseur uit: 'Veel filmideeën die we twintig jaar geleden al bespraken, blijken in de hedendaagse maatschappij nog relevanter te zijn geworden.' Hoog tijd voor een hedendaagse versie van The Matrix, dus.

Leren trenchcoats

De science-fiction trilogie heeft niet alleen een grote invloed gehad op de filmwereld, ook drukte deze een stempel op de mode. Zo dragen de karakters van Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Laurence Fishburne in de films onder andere zwarte leren trenchcoats, die inmiddels een iconische status hebben gekregen. Naast de trenchcoats hebben we ook de minuscule zonnebril gezien in het modebeeld (die de afgelopen jaren een comeback maakte door onder meer modellenzusjes Gigi en Bella Hadid), evenals de zwarte leren combat boots. The Matrix introduceerde een full leather look die we nog niet eerder zagen, maar die na het succes van de film een heuse klassieker is geworden binnen de modewereld.

Celebrity Sightings In Paris -  January 22
Bella Hadid gekleed in full Matrix style.
Marc PiaseckiGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV