Alles wat we weten over Wes Andersons nieuwe film met Timothée Chalamet

Iedereen is lichtelijk (lees: nogal) in de ban van de New Yorkse acteur, zo ook regisseur Wes Anderson.

timothée-chalamet-wes-anderson
Getty Images

Met de Netflix-film The King in het vooruitzicht en Lily-Rose Depp aan zijn zijde, kun je stellen dat Timothée Chalamet nogal gebakken zit. Terecht ook, want de New Yorkse acteur weet keer op keer te ontroeren, verrassen of choqueren, en dat op 23-jarige leeftijd. Geen wonder dat Wes Anderson hem een glansrol in zijn 10e film, 'French Dispatch' heeft toevertrouwd. Wij zetten alles voor je op een rij wat je van de film kunt verwachten.

Géén musical

De film, die 'ergens' in 2020 op het witte doek zal verschijnen, wordt gefilmd in la douce France. Timothée zal de rol van Zeffirelli vertolken, waarvan we tot nu toe slechts weten dat het een weinig doorsnee naam betreft. Er gingen geruchten dat de film in musicalvorm geproduceerd zou worden, maar dat blijkt niet zo te zijn.

lily-rose-depp-timothee-chalamet-koppel
Timothée Chalamet en Lily-Rose Depp in Venetië.
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

The French Dispatch

Dan: het verhaal. Dat wordt vooral een 'liefdesbrief naar de journalistiek', is te lezen op Variety. De film combineert een aantal verhalen uit het magazine The French Dispatch, een afdeling van een Amerikaanse krant in een fictieve 20e-eeuwse Franse stad. Verschillende verhaallijnen dus, die Anderson waarschijnlijk weer prachtig zal verweven.

Cast

Timothée Chalamet is niet de enige grote ster die we in de productie kunnen verwachten. Zo verschijnen traditiegetrouw Tilda Swinton, Owen Wilson, en Bill Murray ook in de opvolger van Andersons film Isle of Dogs. Ook Saoirse Ronan is weer van de partij, wat dit tot haar derde samenwerking met Timothée maakt. Ze speelden eerder al samen in Lady Bird (2017) en Little Woman (eind 2019). En, niet onbelangrijk: Timothée schijnt met een snor te verschijnen in deze productie. Wederom bewijs dat het jonge talent zichzelf werkelijk álles durft aan te meten in de naam der film.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV