Alles wat we weten over Wes Andersons nieuwe film met Timothée Chalamet

De film zal in 2020 dan eindelijk op het witte doek te zien zijn.

Beeld van Timothée Chalamet in de Wes Anderson-film 'The French Dispatch'
The French Dispatch

Na het succes van Netflix-film The King en Lily-Rose Depp aan zijn zijde, kun je stellen dat Timothée Chalamet nogal gebakken zit. Terecht ook, want de New Yorkse acteur weet keer op keer te ontroeren, verrassen of choqueren, en dat op 24-jarige leeftijd. Geen wonder dat Wes Anderson hem een glansrol in zijn 10e film, French Dispatch heeft toevertrouwd. Vogue loodst je door de laatste updates.

Géén musical

De film, die vanaf 24 juli 2020 op het witte doek zal verschijnen, wordt gefilmd in la douce France. Timothée zal de rol van Zeffirelli vertolken, waarvan we tot nu toe slechts weten dat het een weinig doorsnee naam betreft. Er gingen geruchten dat de film in musicalvorm geproduceerd zou worden, maar dat blijkt niet zo te zijn.

lily-rose-depp-timothee-chalamet-koppel
Timothée Chalamet en Lily-Rose Depp in Venetië.
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Trailer The French Dispatch

Dan: het verhaal. Dat wordt vooral een 'liefdesbrief aan de journalistiek', is te lezen op Variety. De film, die zich in de jaren 50 afspeelt, combineert een aantal verhalen uit het magazine The French Dispatch, een afdeling van een Amerikaanse krant in Parijs. Verschillende verhaallijnen dus, die Anderson waarschijnlijk weer prachtig zal verweven. Wie de trailer bekijkt, ziet in elk geval dat de productie niet nóg meer typisch Wes Anderson kan zijn, want zijn onderscheidende manier van filmen (en, bijvoorbeeld, kleurgebruik) is weer ruim vertegenwoordigd. Een beetje van Grand Budapest, maar dan met het gevoel van Jacques Tati en iconische Franse strips. Voorspelling: een bijzonder enthousiaste Academy.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cast

Timothée Chalamet is niet de enige grote ster die we in de productie kunnen verwachten. Zo verschijnen traditiegetrouw Tilda Swinton, Owen Wilson, Lea Seydoux en Bill Murray ook in de opvolger van Andersons film Isle of Dogs. Ook Saoirse Ronan is weer van de partij, wat dit tot haar derde samenwerking met Timothée maakt. Ze speelden eerder al samen in Lady Bird (2017) en, natuurlijk, Oscar-favoriet Little Woman (eind 2019). En, niet onbelangrijk: Timothée verschijnt met een snor in deze productie. Wederom bewijs dat het jonge talent zichzelf werkelijk álles durft aan te meten in de naam der film.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV